CHEESECAKE CU JELEU DE CAPSUNI

de Retete_Haplea in Dulciuri, 8 Apr 2015 | 7934 vizualizari

 

Zilele acestea, se poate întâmpla Iepurașul să dea buzna-n casa ta: ”Ce mai faceți, oameni buni, aveți cheesecake cu capșuni?”

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blatul de biscuiti:

  • 280 g biscuiti digestivi
  • 150 g de unt

Ingrediente pentru crema:

  • 800 g crema de branza
  • 150 g zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapt fierbinte ( sa nu fiarba)

Ingrediente pentru jeleul de capsuni:

  • 250 g capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml apa rece
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CHEESECAKE CU JELEU DE CAPSUNI:

Macinam biscuitii cu mixerul. Topim untul. Turnam untul peste biscuiti si amestecam. Asezam biscuitii pe fundul unei tavi cu pereti detasabili si presam (diametru 25 cm).

Omogenizam crema de branza cu zaharul pudra.Separat mixam frisca pana cand sta teapana. Omogenizam cu o spatula de silicon frisca in crema de branza. Gelatina (care a stat 10 minute in apa rece) se adauga in laptele fierbinte  (acesta nu trebuie sa fiarba). 

Lasam un minut sa se racoreasca, apoi adaugam treptat si incorporam in crema de branza.Adaugam crema de branza peste blatul de biscuiti.
Nivelam si dam la frigider pentru minin 4 ore. Apoi facem jeleu de capsuni: Mixam capsunile impreuna cu zaharul, apoi punem pe foc si lasam pana se dizolva zaharul. Separat lasam gelatina la inmuiat in apa rece pentru 10 minute. Luam de pe foc capsunile, lasam deoparte 1 minut , apoi adaugam gelatina.

Amestecul obtinut il turnam peste cheesecake.
Lasam la frigider minim 2 ore (de preferat peste noapte ), apoi servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "CHEESECAKE CU JELEU DE CAPSUNI" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

mirela0911 1

13.04.2015, 11:53

Imi place tare mult cheesecake-ul!

diaconta 1

15.04.2015, 13:13

He heeeeeeeeeee bun venit la noi
Noroc ca n-a dat buzna iepurasul ca nu aveam cheesecake de-asta bun sa-i dau,dar poate luam cu imprumut )))

Panacris 1

30.01.2021, 17:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat