Cozonac fara framantare

de Criss in Dulciuri, 22 Ian 2015 | 2748 vizualizari

 

Cel mai simplu, mai bun si mai pufos cozonac. Si de ce sa va mai obositi mainile framantand cozonaci cand uite ce simplu se pot obtine asemenea pufosenii? Am facut un singur cozonac dar cred ca nu mai apuca ziua de maine....

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -500 g faina
  • -100 g zahar
  • -25 g drojdie proaspata
  • -3 galbenusuri
  • -70 g unt
  • -2 linguri ulei
  • -220 ml lapte
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie sau portocala
  • Umplutura
  • -3 albusuri
  • -100 g zahar
  • -200 g nuca macinata
  • -2 linguri cacao
  • -esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac fara framantare:

Drojdia se amesteca cu laptele cald si se lasa deoparte pana incepe sa se umfle. Intr-un vas incapator se pune faina, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, untul topit si uleiul, galbenusurile de ou si in final se adauga maiaua (laptele amestecat cu drojdie). Se amesteca toate ingredientele si se formeaza o bila de aluat elastic.


In functie de faina folosita s-ar putea sa fie nevoie sa mai adaugati o lingura de faina astfel incat aluatul sa nu fie lipicios.


Se acopera vasul cu un prosop, se pune intr-un loc ferit de curenti si se lasa sa dospeasca timp de o ora.


Pentru umplutura, se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga apoi amestecand cu o lingura, nuca macinata, cacao si esenta de rom.


Aluatul se imparte in doua parti egale, se intind doua foi cam de 1 cm grosime si se pune umplutura. Se fac doua suluri care se rasucesc si se pun in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Se mai lasa o ora sa creasca, apoi se ung cu galbenus de ou, se presara zahar deasupra si se pune cozonacul in cuptorul preincalzit. Se coace aproximativ 45-50 minute, in functie de cuptor.


Eu l-am lasat fix o ora si a iesit perfect. Dar dupa 40 minute i-am pus deasupra folie de aluminiu, sa nu se "bronzeze" prea tare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Criss 1

23.01.2015, 05:35

elucubratiiculinare 1

23.01.2015, 14:31

ce bine arata

Criss 1

24.01.2015, 06:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca de ciocolata