Cozonac floare cu nuca

de T I M E A in Dulciuri, 24 Dec 2013 | 3260 vizualizari

 

Reteta de cozonac intr-o forma festiva! Eu vazusem mai intai aceasta floare la fetele dragi de pe Bucataras: Claudia Baban si Corina. Lor le multumesc ca au facut aceasta floare atat de frumoasa si cum eu ador sa ma joc cu aluatul am facut-o si eu. Va doresc sa aveti parte de Sarbatori minunate alaturi de cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 70 ml ulei
  • 270 ml lapte
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • un varf de sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • Pt umplutura:
  • 1 albus ou
  • 3 linguri zahar
  • 250 gr nuca macinata
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 4-5 linguri lapte
  • Pt uns: 1 galbenus de ou
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu nuca:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.


Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecata cu o lingurita de zahar si o lingurita de faina.

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si cojile de citrice apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Adaugam ouale si framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.


Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora si jumatate.


In acest timp pregatim umplutura. Mixam albusul de ou cu zaharul si adaugam nuca, esenta de rom si laptele si amestecam.


Aluatul dospit il impartim in 3. Dupa parti le folosim pt coronita si o parte pt minicozonacel.


Pt cozonacel e simplu: intindem foaia ungem cu crema de nuca si dupa ce a mai dospit 20 min ungem cu galbenus si dam la cuptor.


Dar mai bine va zic despre coronita ca de fapt asta e vedeta principala. Nici nu am mai facut poze cozonacelului :)


Intindem prima foaie pe masa tapetata cu faina si o asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt.


Ungem foaia cu crema de nuca.


Intindem apoi cea de a doua foaie si o asezam peste prima, apasand cu degetele de jur imprejur pe margine sa se lipeasca putin. Luam o cana si facem un cerc in mijloc, apoi cu un cutit foarte ascutit taiem 12-13 fasii dispre mijloc spre margine. Rasucim fiecare fasie de doua-trei ori. Puteti vedea in imagine.


Lasam la dospit 20-30 minute, apoi ungem deasupra cu galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de aprox 25-30 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.


Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin inainte de a servi.


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Umplutura o puteti alege voi, mie asta imi place cel mai mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

diaconta 1

26.12.2013, 23:13

Sarbatori cu bucurie si tie draga mea
Minunat cozonacul tau

T I M E A 1

27.12.2013, 10:34

multumesc frumos

tanyapatap 1

18.04.2014, 13:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos