Cozonac floare cu nuca

de T I M E A in Dulciuri, 24 Dec 2013 | 6312 vizualizari

 

Reteta de cozonac intr-o forma festiva! Eu vazusem mai intai aceasta floare la fetele dragi de pe Bucataras: Claudia Baban si Corina. Lor le multumesc ca au facut aceasta floare atat de frumoasa si cum eu ador sa ma joc cu aluatul am facut-o si eu. Va doresc sa aveti parte de Sarbatori minunate alaturi de cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 70 ml ulei
  • 270 ml lapte
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • un varf de sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • Pt umplutura:
  • 1 albus ou
  • 3 linguri zahar
  • 250 gr nuca macinata
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 4-5 linguri lapte
  • Pt uns: 1 galbenus de ou
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu nuca:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecata cu o lingurita de zahar si o lingurita de faina.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si cojile de citrice apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Adaugam ouale si framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora si jumatate.

In acest timp pregatim umplutura. Mixam albusul de ou cu zaharul si adaugam nuca, esenta de rom si laptele si amestecam.

Aluatul dospit il impartim in 3. Dupa parti le folosim pt coronita si o parte pt minicozonacel.

Pt cozonacel e simplu: intindem foaia ungem cu crema de nuca si dupa ce a mai dospit 20 min ungem cu galbenus si dam la cuptor.

Dar mai bine va zic despre coronita ca de fapt asta e vedeta principala. Nici nu am mai facut poze cozonacelului :) 

Intindem prima foaie pe masa tapetata cu faina si o asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt.

Ungem foaia cu crema de nuca. 

Intindem apoi cea de a doua foaie si o asezam peste prima, apasand cu degetele de jur imprejur pe margine sa se lipeasca putin. Luam o cana si facem un cerc in mijloc, apoi cu un cutit foarte ascutit taiem 12-13 fasii dispre mijloc spre margine. Rasucim fiecare fasie de doua-trei ori. Puteti vedea in imagine.

Lasam la dospit 20-30 minute, apoi ungem deasupra cu galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de aprox 25-30 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin inainte de a servi.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Umplutura o puteti alege voi, mie asta imi place cel mai mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Baigli cu nuca si mac