Crema de zahar ars

de mena29 in Dulciuri, 18 Sep 2013 | 1531 vizualizari

 

E veche,am pozele de un an jumate asa ca sa nu-mi cereti! :)))Am mai facut si saptamana trecuta dar nu mai am nici de atunci
;p

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat sau 1 lingura extract de vanilie (eu mi-am facut extract)
  • 1 l lapte
  • 1 varf de cutit sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Intr-o cratita caramelizam 6 linguri de zahar pana devin aurii,nu insistam ca se amareste.


Rotim usor cratita pana acoperim frumos peretii cu zaharul caramelizat si il lasam sa se raceasca.


Intr-un bol mixam cele 6 oua cu stropul de sare si cu celelalte 6 linguri de zahar.


Adaugam laptele rece si extractul de vanilie.


Cand caramelul s-a racit,turnam compozitia de ou,zahar si lapte in cratita si dam la cuptorul preincalzit pentru cca. 50 minute,la 180-200 gradeC.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Krystyan Trendy 1

12.11.2013, 17:39

delicioasa

DIANA B 1

27.03.2015, 09:05

Mmmmmmmmmmmm

mena29 1

27.03.2015, 17:07

Diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars si crantz