Cozonac floare cu nuci

de katty in Dulciuri, 17 Dec 2015 | 620 vizualizari

 

Cum in curand o sa vina Mos Craciun musai  sa il asteptam cu bunatati, asa ca facem repetitie sa nu il dezamagim, ca nu ne mai lasa nimic sub brad.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 4 oua + 1 pentru uns
  • 125 g unt
  • 150 g zahar + 3 linguri
  • coaja de lamaie si portocala rasa
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 250 ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura cacao
  • rom
  • nuca macinata(aprox 200 g sau mai mult)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu nuci:


Intr-un castron adanc cernem faina. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu sarea si zaharul(150 gr ), apoi adaugam coaja de lamaie si portocala rasa. Separam clocotim laptele.Intr-un castron punem 2-3 linguri faina si turnam lapte clocotit peste ea amestecand intruna sa nu se faca cocoloase.


Lasam faina oparita sa se raceasca(trebuie sa fie doar calduta) si adaugam drojdia si 1 lingurita zahar. Omogenizam bine sa nu ramana cocoloase de drojdie si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. In mijlocul castronului cu faina facem o adancitura in care punem maiaua, ouale frecate cu zaharul si restul laptelui racit cat sa putem tine mana in el. Framantam bine aluatul pana se desprinde de pe peretii vasului.


Topim untul, apoi il racim la temperatura camerei. Adaugam untul si framantam aluatul pana untul este incorporat. Acoperim vasul cu un prosop curat si il lasam la cald pana isi dubleaza volumul. Amestecam doua din albusurile ramase cu nuca macinata, zahar, rom si cacao. Cu ajutorul unui sucitor intindem aluatul de cozonac sub forma de dreptunghi. Ungem aluatul cu amestecul de nuca si il rulam. Taiem bucati de aceeasi marime din rulou si le asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Lasam forma la cald sa creasca din nou. Batem oul ramas cu 1 lingura lapte si ungem cozonacul. Dam forma la cuptorul preincalzit, la temperatura medie pana este copt si rumenit frumos. Scoatem cozonacul si il lasam sa se raceasca inainte de a-l servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

diaconta 1

17.12.2015, 16:42

eu vreau o felie maaaaaaaaaaare

Rocsi 1

17.12.2015, 20:34

Ce buuuun!

Geanina87 1

20.12.2015, 08:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu branza dulce si stafide