Gogosi umplute, la cuptor

de Zamfira in Dulciuri, 19 Feb 2013 | 9654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 1 lingura zahar pudra
  • 300 g faina
  • 1 galbenus
  • sare
  • 30 g unt topit
  • Umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 100 g stafide
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi umplute, la cuptor:

Aluatul pentru gogosi:amestecam 100 ml lapte cu drojdia si zaharul, lasam la crescut aproximativ 10 minute.

Cernem faina, adaugam compozitia de lapte cu drojdie, galbenusul, sare, untul topit si restul de lapte. Aluatul rezultat trebuie sa fie mai moale. Lasam aluatul la dospit pana cand isi dubleaza volumul (15-20 minute).

Impartim aluatul in doua, intindem o foaie de 0.5 cm pe care-l taiem cercuri (cu un pahar sau o forma speciala). Lasam discurile taiate inca 10 minute la crescut. Pana atunci pregatim umplutura.

Umplutura: amestecam branza de vaci cu zaharul pudra si zaharul vanilat, 2 galbenusuri si 100 g stafide.

Umplem cercurile taiate, doua cate doua. Punem branza de vaci (cat mai multa) pe un disc, apoi asezam inca un disc deasupra. Cu o furculita (dintii pudrati cu faina) apasam marginile discurilor.

Asezam gogosile intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.

Punem tava in cuptorul incalzit, ii lasam 10 minute la foc mare, apoi reducem intensitatea focului.  Timp de coacere: 30-35 minute.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi umplute, la cuptor-0
Gogosi umplute, la cuptor-1
Gogosi umplute, la cuptor-2
Gogosi umplute, la cuptor-3
Gogosi umplute, la cuptor-4
Gogosi umplute, la cuptor-5
Gogosi umplute, la cuptor-6
Gogosi umplute, la cuptor-7
Gogosi umplute, la cuptor-8
Gogosi umplute, la cuptor-9
Gogosi umplute, la cuptor-10
Gogosi umplute, la cuptor-11
Gogosi umplute, la cuptor-12

COMENTARII (33)

Zamfira

Zamfira 1

21.02.2013, 21:16

multumesc!

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

13.03.2013, 02:14

La favorite cu ea Urmeaza cat de curand in menu

Zamfira

Zamfira 1

13.03.2013, 21:25

Patricia multumesc!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!