Sufleu de ciocolată

de LadyCrs in Dulciuri, 23 Apr 2012 | 6394 vizualizari

 

Mi-am achiziționat în sfârșit niște vase de ceramică că de când așteptam să fac și eu vestitul sufleu! :)

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 g ciocolată rasă
  • esență de portocale
  • un praf de sare
  • 2 linguri de făină
  • 3 linguri de pesmet
  • 50 g cacao
  • 100 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolată:

Am dat ciocolata prin răzătoare și am separat gălbenușurile de albușuri.Mi-am pregătit vasele de ceramică astfel: le-am uns cu unt și le-am tapetat cu pesmet. Am bătut albușurile spumă și le-am lăsat deoparte. Am cernut făina și cacoa într-un vas. Am pus pe focul mic o crăticioară cu untul pe care l-am lăsat să se topească, după care am adăugat făina și cacoa treptat, amestecând continuu pentru a nu face cocoloașe. Apoi am turnat laptele puțin câte puțin amestecând continuu și am lăsat pe foc până s-a îngroșat , apoi am adăugat zahărul. Lăsăm la răcit după care adăugăm gălbenușurile în care am pus esenșa și un praf de sare, ciocolata și albușurile bătute pumă. Am așezat vasele în tava de la aragaz pentru a îmi fi mai ușor la scos din cuptor. Le-am lăsat aproximativ 20 de minute la foc mediu.

TIPS-URI

1

Atenție : a nu se deschide ușa cuptorului în timpul coacerii pentru că risăm să ni se lase compoziția!

2

se servește la 7-8 minute maxim după ce le-am scos din cuptor ( răcindu-se mai mult se va lăsa)

3

putem presăra zahă pudră deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de ciocolata cu zmeura