Sufleu de ciocolată

de LadyCrs in Dulciuri, 23 Apr 2012 | 3454 vizualizari

 

Mi-am achiziționat în sfârșit niște vase de ceramică că de când așteptam să fac și eu vestitul sufleu! :)

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 g ciocolată rasă
  • esență de portocale
  • un praf de sare
  • 2 linguri de făină
  • 3 linguri de pesmet
  • 50 g cacao
  • 100 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolată:

Am dat ciocolata prin răzătoare și am separat gălbenușurile de albușuri.Mi-am pregătit vasele de ceramică astfel: le-am uns cu unt și le-am tapetat cu pesmet. Am bătut albușurile spumă și le-am lăsat deoparte. Am cernut făina și cacoa într-un vas. Am pus pe focul mic o crăticioară cu untul pe care l-am lăsat să se topească, după care am adăugat făina și cacoa treptat, amestecând continuu pentru a nu face cocoloașe. Apoi am turnat laptele puțin câte puțin amestecând continuu și am lăsat pe foc până s-a îngroșat , apoi am adăugat zahărul. Lăsăm la răcit după care adăugăm gălbenușurile în care am pus esenșa și un praf de sare, ciocolata și albușurile bătute pumă. Am așezat vasele în tava de la aragaz pentru a îmi fi mai ușor la scos din cuptor. Le-am lăsat aproximativ 20 de minute la foc mediu.

 

TIPS-URI

1

Atenție : a nu se deschide ușa cuptorului în timpul coacerii pentru că risăm să ni se lase compoziția!

2

se servește la 7-8 minute maxim după ce le-am scos din cuptor ( răcindu-se mai mult se va lăsa)

3

putem presăra zahă pudră deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

adry88 1

24.04.2012, 12:32

delicios

Cris2711 1

24.04.2012, 13:59

Sim0na 1

24.04.2012, 19:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de zmeura