Cozonac floare cu nutella

de Criss in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 405 vizualizari

 

"Bunatati pentru colindatori."
Desi pozele nu sunt prea reusite, le-am facut seara, cu telefonul, la lumina becului, m-am hotarat totusi sa le postez, pentru ca acest cozonac e cu adevarat unul spectaculos, aspectuos si gustos. Si desi la prima vedere pare greu de facut, va asigur ca nu e deloc asa. Asa ca am sa-l refac cat de curand pentru a inlocui pozele astea urate cu altele mai frumoase.

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -100 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la oportocala
  • -3 linguri ulei
  • -50 g unt
  • -3 galbenusuri
  • -200 ml lapte
  • -7 g drojdie uscata (1 plic)
  • -un praf de sare
  • -200 g nutella
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu nutella:

In cuva masinii de paine se pun ingredientele exact in ordinea enumerata de mine. Mai intai laptele caldut, untul topit, uleiul, galbenusurile, zaharul, sarea, zaharul vanilat, coaja de portocala, faina si in final drojdia. Se seteaza masina pe programul de framantare si crestere (la masina mea e programul 8) si lasam masina sa-si faca treaba.


La finalul programului, aluatul meu e perfect. :) Pentru a va fi mai usor sa intelegeti cum se face acest cozonac floare, am facut poze cu etapele, Sper sa va ajute. In prima faza, aluatul se imparte in 4 parti egale. Se pune hartie de copt in tava de la aragaz. Se intinde prima bila de aluat intr-o foaie rotunda cu diametru de 24 cm. Eu m-am folosit de o forma de tort cu diametru 24 cm. Daca doriti sa aveti un cerc perfect, puteti decupa aluatul.


Eu l-am lasat asa cum am reusit sa-l intind. Se unge prima foaie cu crema nutella, se intinde a doua foaie si se pune peste prima unsa, se unge si a doua foaie, apoi se pune a treia, se unge si aceasta si se acopera cu a patra foaie. Pe mijloc se pune un pahar si se imparte cercul in 4 parti egale, taind cu un cutit ascutit de la pahar spre exteriorul cercului. Taiem fiecare din cele 4 parti in doua si obtinem 8 petale.


Fiecare din cele 8 petale le taiem in doua si in final vom obtine 16 petale. Luam cate doua petale si le rasucim, una spre stanga si cealalta spre dreapta si lipim la capat. Procedam astfel pana vom obtine o floare cu 8 petale. Ungem floarea noastra cu galbenus de ou si mai lasam aproximativ 20 minute sa creasca. Coacem cozonacul pe treapta de sus a aragazului, timp de 35-40 minute, in functie de cuptor. Atentie, acest tip de cozonac nu necesita un timp de coacere la fel de lung ca si un cozonac clasic. Dupa 35 minute e bine sa-l intepati cu o scobitoare. Daca scobitoarea iese curata, fara urme de aluat, cozonacul e gata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

diaconta 1

29.12.2016, 20:37

Delicioasa floricica ta

Criss 1

30.12.2016, 09:40

Multumesc.

miki_a 1

30.12.2016, 14:00

Succes!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si cacao