Cozonac impletit cu martipan si fructe

de katty in Dulciuri, 4 Mai 2016 | 3263 vizualizari

 

Retete de Pasti

 

INGREDIENTE

  • 150 gr mix de fructe confiate(stafide si merisoare)
  • 4 linguri suc de portocale
  • 225 ml lapte
  • 3 linguri miere
  • 85 gr unt, taiat cuburi
  • 450 gr faina alba+extra ptr presarat pe suprafata de lucru
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita mix de condimente (scortisoara, nucsoara_)
  • 1 ou mare+1 ptr glacurat
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • ulei ptr uns
  • 300 gr martipan
  • 1 mana fulgi de migdale
  • zahar pudra ptr presarat deasupra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac impletit cu martipan si fructe:

Punem fructele intr-un bol impreuna cu zeama de portocale si le punem la cuptorul cu microunde la putere mare pentru 1 minut. Le lasam sa se raceasca si sa se hidrateze bine.

Turnam laptele si mierea intr-o oala si le punem la foc, amestecand usor pana amestecul se infierbanta bine si mierea se topeste. Dam jos si punem untul, lasand sa se racoreasca pana la temperatura camerei.

Intre timp amestecam faina, drojdia, condimentele si 1/2 lingurita sare intr-un bol mare. Adaugam laptele racorit, oul si framantam pana devine un aluat elastic pe care il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Transferam aluatul pe suprafata de lucru si il presam pentru a scoate bulele de aer. Incorporam fructele inmuiate si framantam bine.

Intindem aluatul intr-un patrat cu dimensiunile de aproximativ 40/40 cm, apoi il taiem in 3 fasii lungi. Impartim martipanul in 3 parti egale pe care le intindem sa aiba aceeasi lungime cu fasiile de aluat.Punem martipanul pe fasiile de aluat, apoi unim marginile aluatului si il intoarcem cu "cusaturile"in jos. Impletim cele 3 fasii de aluat cu martipan si il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Aducem capetele spre interior, acoperim cu hartie de copt si lasam cozonacul sa creaca intr-un loc cald pentru 30 de minute.

Ungem cozonacul cu oul batut, presaram deasupra fulgii de migdale si il dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos. Scoatem cozonacul si il lasam sa se raceasca, apoi il presaram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac impletit cu martipan si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rahela Velicu 1

20.12.2019, 11:47

Aurelia 07_07 1

20.12.2019, 19:27

cristeena20 1

20.12.2019, 19:35

tare frumos arata!! bravo!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de sparanghel cu oua
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Trandafir