Cozonac impletit cu rahat

de T I M E A in Dulciuri, 16 Dec 2012 | 6210 vizualizari

 

Se apropie Craciunul cu pasi repezi si cozonacul nu poate lipsi de pe masa. Azi am facut o proba de cozonac cu rahat. L-am impletit frumos, ca tot imi place mie sa ma joc cu aluatul :)

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba de grau
  • 2 oua mari
  • 100 gr zahar
  • 220 -240 ml lapte cald
  • 1/4 lingurita sare
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 6 linguri ulei

Umplutura:

  • 350 gr rahat

Pentru uns:

  • un galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac impletit cu rahat:

Este  important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte cald cu o lingurita de zahar si un pic de faina presarata deasupra.

Intr-un bol amestecam faina cu sarea si cojile de citrice. Drojdia dospita o turnam peste faina si amestecam cu mana. Adaugam apoi ouale batute si treptat restul de lapte cald in care am topit zaharul, iar spre final uleiul. Framantam cu mana pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Acoperim cu un prosop si eventual o patura si lasam la dospit la loc cald, ferit de curenti de aer, timp de aprox. o ora.

In acest timp pregatim umplutura. Rahatul in culori diverse il taiem bucatele pe un carpator presarat cu zahar pudra. Dam si rahatul si cutitul prin zahar pudra pentru a putea taia mai usor.

Impartim aluatul in trei parti egale.  Ungem masa de lucru cu putin ulei si cu mainile unse la fel cu ulei, intindem pe rand trei foi pe care presaram bucatile de rahat si apoi le rulam.

Impletim cele trei rulouri si punem cozonacul impletit intr-o tava de cozonac unsa cu ulei. Lasam din nou la dospit aprox. 20-30 de minute. Ungem  cozonacul cu galbenusul de ou amestecat cu o lingurita de lapte si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade, timp de aprox 35-40 minute.

Dupa ce il scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin, apoi feliem si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac impletit cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

T I M E A 1

17.12.2012, 15:17

Dana, Crina, Mihaela, Diana, Zaira, Simo, Mamaieelena va multumesc mult!!!! Ma bucur ca va place cozonacul meu

Ina 1

17.12.2012, 21:22

suuuuper!

T I M E A 1

17.12.2012, 21:52

Ina e asa de buuuun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nucă şi rahat