Eclere cu crema de vanilie si zmeura

de deyutzky in Dulciuri, 13 Sep 2016 | 3886 vizualizari

 

"Ziua cand imi rasfat nevasta". Ei bine, asta este inca o reteta care-mi place mult si mi-ar placea sa fiu rasfatata cu ea, mai ales ca are si zmeura care este preferata mea. 

 

INGREDIENTE

  • Coji de eclere:
  • 300 ml apa
  • 200 g faina
  • 75 g ulei
  • 6 oua
  • un varf cutit de sare
  • un varf cutit de zahar
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri amidon
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • In plus:
  • zmeura
  • 100 g ciocolata cu lapte
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie si zmeura:

Coji de eclere:

Intr-o craticioara punem la fiert apa cu uleiul, sarea si zaharul.

In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam toata faina si amestecam cu un tel repede pana cand faina este incorporata complet.

Amestecam bine pana cand aluatul se desprinde de pe peretii craticioarei.

Lasam aluatul sa se raceasca bine, iar dupa ce aluatul s-a racit complet, adaugam ouale pe rand si mixam. Adaugati urmatorul ou abia dupa ce primul ou a fost incorporat complet si continuati asa cu fiecare ou.

Este posibil sa aveti nevoie doar de 5 oua, depinde de marimea lor. Dupa ce ati adaugat al 5-lea ou testati compozitia astfel: puneti putin aluat intr-un pos si formati un ecler pe o farfurie. Daca aluatul face un mot, nu mai adaugati al 6-lea ou.

Preincalzim cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt.

Punem compozitia intr-un pos si formam cojile de eclere direct pe hartia de copt din tava.

Dam tava la cuptor pentru 15-20 de minute la foc mediu spre mare. Va recomand sa stati pe langa cuptor si aveti grija sa nu se arda daca aveti un cuptor mai problematic, cum e al meu :)) care nu coace uniform.Dupa acest timp dam cuptorul la foc mediu(putin spre mic), si le mai lasam aproximativ 10 minute, iar dupa acest timp intredeschidem usa cuptorului si le mai lasam inca 5-10 minute.

Le scoatem din cuptor si le lasam la racit.

Crema de vanilie:

Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam treptat amidonul si putin lapte si amestecam bine compozitia.

Adaugam restul de lapte si punem vasul pe foc mic. Amestecam continuu cu un tel, pana cand compozitia se ingroasa. Inchidem focul si adaugam esenta de vanilie, apoi lasam crema sa se raceasca. 

Asamblare:

Taiem cojile de eclere in jumatate pe orizontala si le umplem cu crema de vanilie racita si zmeura.

Deasupra le decoram cu ciocolata topita(am pus ciocolata intr-o punguta si am scufundat-o in apa calduta pana cand s-a topit; am taiat varful pungutei si am decorat eclerele) si zmeura. 

Le pastram la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza