Cozonac Paste 2016

de Constelatialeu in Dulciuri, 30 Apr 2016 | 3478 vizualizari

 

Imi place sa tot incerc diverse retete, anul asta m-am oprit la o reteta pe care am gasit-o la pachetele de rama maestro....pe ici pe colo am mai facut eu cum m-a taiat capul, dar in mare am respectat reteta....

 

INGREDIENTE

  • 1,100 kg faina Titan pentru cozonac
  • 7 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 300 g zahar
  • 250 g Rama Maestro
  • 2 linguri de ulei
  • cca 400-450 ml lapte
  • 2 fiole esenta rom
  • 2 esenta vanilie
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 300 g stafide
  • Umplutura
  • 3albusuri
  • 200 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 50 g cacao
  • 2 linguri de lapte
  • 300 g rahat taiat cubulete
  • Pentru uns
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de lapte
  • Ornat
  • mac
  • zahar tos
  • miez de nuca
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Paste 2016:

Toate ingredientele le scoatem de seara pe masa de lucru, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron incapator cernem faina. Separat drojdia cu o lingura de zahar si 2 linguri de lapte caldut, le omogenizam. Intr-un castron oparim 3 linguri de faina cu lapte clocotit si amestecam bine. Cand s-a racit putin adaugam drojdia si amestecam pana incep sa apara bule, presaram putina faina deasupra si lasam la crescut. Cat timp creste maiaua, mixam galbenusurile cu sarea si zaharul si albusurile le batem spuma tare. Punem margarina la topit si apoi adaugam in ea si uleiul.Dupa ce a crescut maiaua o adaugam peste faina, apoi galbenusurile diluate cu laptele caldut si incepem sa framantam cca 30 min. Dupa ce framantam bine adaugam uleiul, margarina, esentele si stafidele si framatam bine inca 10 min, acoperim cu un servet si lasam sa creasca cca 2 ore.

Pregatim umplutura: Albusurile le batem , adaugam zaharul si continuam sa batem, apoi adaugam cacaoa, nuca si laptele si omogenizam .

Dupa ce a crescut compozitia formam cozonacii. Eu am folosit o forma rotunda, o tava normala de cozonac si una mai mica din silicon.Intindem aluatul, ungem cu umplutura adaugam si rahatul, formam cozonacul si-l asezam in forma tapetata cu hartie de copt si mai lasam la crescut cca 10-15 min. Deasupra ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte, presaram deasupra mac si zahar tos si ornam cu miez de nuca. Coacem la foc potrivit cca 1 ora, facem testul scobitorii. Scoatem cozonacii din forme cand sunt copti si ii lasam la racit inveliti in prosop de bucatarie. Eu n-am rabdare sa se raceasca , mie imi place cozonacul foerbinte, asa ca am rupt pe cel mai mic sa-mi fac pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Paste 2016" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza de vaci si stafide