Cozonac pufos cu cacao, nuca, stafide si rahat

de Oana in Prajituri, 15 Apr 2011 | 32198 vizualizari

 

Aluat framantat si dospit la masina de paine

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte caldut
  • o lingurita sare
  • 125 g unt moale
  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri
  • 150g zahar
  • coaja de la o lamaie, de la o portocala, esenta de rom
  • 760g faina
  • 3 lingurite de drojdie uscata 
  • Umplutura:
  • 2 albusuri
  • 4 linguri cu zahar
  • 2 linguri cacao
  • o mana nuca macinata
  • o mana rahat cubulete
  • o mana stafide inmuiate in esenta de rom
  • Pentru uns:
  • un ou
  • zahar brun
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos cu cacao, nuca, stafide si rahat:

Toate ingredientele pentru aluat se pun in cuva masinii de paine in ordinea de mai sus si se selecteaza programul de framantat si dospit. La masina mea este programul 13 si dureaza 1h20".


Se incinge intre timp cuptorul si se tapeteaza doua forme de cozonac cu hartie de copt.


Pentru umplutura, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga cacao si apoi stafidele, rahatul si nuca.


Se scoate aluatul si se imparte in doua. Pe masa unsa cu ulei se intinde prima foaie cu mana, fara a apasa prea tare aluatul, se umple cu jumatate din umplutura, se ruleaza, apoi se rasuceste putin si se pune aluatul in forma. Se procedeaza la fel si cu al doilea cozonac. Tavile se acopera cu un prosop de bucatarie curat si se pun deasupra aragazului, la cald si se lasa sa mai creasca o ora.


Se bate oul pentru uns si cu ajutorul unei pensule se ung cozonacii, apoi se presara zahar brun deasupra.


Se fixeaza gratarul cuptorului pe treapta de sus, se pun ambii cozonaci in cuptor, la foc mic pana se rumenesc frumos deasupra.


Se scot apoi si se lasa 10 minute in tavi, apoi se dezlipeste hartia de copt si se lasa la racit pe un gratar, acoperiti cu un prosop curat de bucatarie. Se taie cand s-au racit complet.

 

TIPS-URI

1

Ouale se scot din frigider, trebuie sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu cacao, nuca, stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

papusa 1

21.12.2012, 14:14

M-am uitat la trucuri si deja le-am luat in considerare.Oare problema este ca nu am tinut la temperatura camerei ouale decat 2 ore?o fi prea putin?
multumesc.
M-am uitat la retetele lui Miha,asta imi place mai mult.

diaconta 1

21.12.2012, 14:22

Papusa,ar trebui sa fie suficient si pentru oua,dar poti si sa le tii putin in apa calduta daca crezi ca nu's destul de potrivite ca si temperatura.

Oana 1

25.12.2012, 00:01

Eu am facut reteta asta de f.f. multe ori si intotdeauna au iesit exact ca in poza...si nu am scos ouale din frigider inainte tot timpul...in masina creste aluatul de fiecare data daca pui ingredientele in ordinea indicata. Dupa ce pui umplutura, trebuie sa ii tii feriti de curent si la cald, eu ii pun pe aragaz, cu cuptorul dat drumul, deci e f. cald. Sper sa reusesti! Craciun Fericit tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si miere