Cozonac pufos cu cacao, nuca, stafide si rahat

de Oana in Prajituri, 15 Apr 2011 | 34816 vizualizari

 

Aluat framantat si dospit la masina de paine

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte caldut
  • o lingurita sare
  • 125 g unt moale
  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri
  • 150g zahar
  • coaja de la o lamaie, de la o portocala, esenta de rom
  • 760g faina
  • 3 lingurite de drojdie uscata 
  • Umplutura:
  • 2 albusuri
  • 4 linguri cu zahar
  • 2 linguri cacao
  • o mana nuca macinata
  • o mana rahat cubulete
  • o mana stafide inmuiate in esenta de rom
  • Pentru uns:
  • un ou
  • zahar brun
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos cu cacao, nuca, stafide si rahat:

Toate ingredientele pentru aluat se pun in cuva masinii de paine in ordinea de mai sus si se selecteaza programul de framantat si dospit. La masina mea este programul 13 si dureaza 1h20".


Se incinge intre timp cuptorul si se tapeteaza doua forme de cozonac cu hartie de copt.


Pentru umplutura, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga cacao si apoi stafidele, rahatul si nuca.


Se scoate aluatul si se imparte in doua. Pe masa unsa cu ulei se intinde prima foaie cu mana, fara a apasa prea tare aluatul, se umple cu jumatate din umplutura, se ruleaza, apoi se rasuceste putin si se pune aluatul in forma. Se procedeaza la fel si cu al doilea cozonac. Tavile se acopera cu un prosop de bucatarie curat si se pun deasupra aragazului, la cald si se lasa sa mai creasca o ora.


Se bate oul pentru uns si cu ajutorul unei pensule se ung cozonacii, apoi se presara zahar brun deasupra.


Se fixeaza gratarul cuptorului pe treapta de sus, se pun ambii cozonaci in cuptor, la foc mic pana se rumenesc frumos deasupra.


Se scot apoi si se lasa 10 minute in tavi, apoi se dezlipeste hartia de copt si se lasa la racit pe un gratar, acoperiti cu un prosop curat de bucatarie. Se taie cand s-au racit complet.

 

TIPS-URI

1

Ouale se scot din frigider, trebuie sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu cacao, nuca, stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

diaconta 1

21.12.2012, 14:22

Papusa,ar trebui sa fie suficient si pentru oua,dar poti si sa le tii putin in apa calduta daca crezi ca nu's destul de potrivite ca si temperatura.

Oana 1

25.12.2012, 00:01

Eu am facut reteta asta de f.f. multe ori si intotdeauna au iesit exact ca in poza...si nu am scos ouale din frigider inainte tot timpul...in masina creste aluatul de fiecare data daca pui ingredientele in ordinea indicata. Dupa ce pui umplutura, trebuie sa ii tii feriti de curent si la cald, eu ii pun pe aragaz, cu cuptorul dat drumul, deci e f. cald. Sper sa reusesti! Craciun Fericit tuturor!

LiviaTudor 1

20.03.2018, 22:14

Cantitatea este pt masina de pâine care are capacitatea de maxim 1 kg? Sau 1,5 kg?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu nuca si rahat