Strudel cu mere si scortisoara

de babi5 in Prajituri, 25 Sep 2014 | 1185 vizualizari

 

Un desert simplu de preparat si se potriveste toate bine cu anotimpul.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 2 kg mere
  • 2 lingurite scortisoara
  • 6 linguri gris( obtional pesmet)
  • 18 linguri zahar
  • 1 zahar vaniliat
  • 50 gr zahar farin
  • 100 ml ulei
  • 1 iaurt(pentru uns foile la final)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si scortisoara:

Foile de strudel se lasa la dezghetat la temperatura camerei de cu seara.Merele se spala si se dau prin razatoarea mare,apoi intr-o tava 45/40cm o tapetam cu hirtie de copt.


Luam cite o foaie, o ungem cu o pensula cu ulei apoi punem cea de a doua ungem din nou.La capatul foilor punem merele , peste care presaram o lingura de gris ( sau pesmet), putina scortisoara si 3 linguri zahar apoi rulam si asezam in tava , astfel se repeta operatiunea pina la terminarea foilor , vom obtine 6 rulouri de strudel, ultimile doua vor avea 3 foi( in pachet am avut 14 foi).


Ungem fiecare rulou cu putin ulei apoi cu iaurt.Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam 40 min. Cind sunt frumos rumenite scoatem tava, o acoperim cu un servet de bucatarie( ca foile sa se inmoaie bine)


Apoi dupa ce s-a racit bine pudram cu zahar farin si portionam.


Pofta buna! Si spor la preparat.

 

TIPS-URI

1

Se poate face cu dovleac,btinza dulce, mac, visine, prune,mere,caise ,piersici.

2

Si ca aperitiv cu carne si brinza sarata

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

babi5 1

26.09.2014, 09:20

Mokuska,deyutzky,Valclaudiava multumesc

Rocsi 1

27.09.2014, 21:20

Yamiii!

babi5 1

28.09.2014, 10:00

Rocsi multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel