Cozonac pufos umplut - Foszlos Fonott Kalacs

de LadyCrs in Dulciuri, 23 Dec 2012 | 4325 vizualizari

 

Reteta am urmat-o intocmai de pe :
http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/panificatie-si-patiserie/cozonac-pufos-umplut-foszlos-fonott-kalacs.html , numai ca in cantitate dubla.
M-am tot gandit daca sa o postez sau nu...dar o voi posta...ca poate voi primi si niste raspunsuri astfel. La gust este nemaipomenit, nu am ce zice...cremos...pufos....ca un pannetone as zice.
Insa am intalnit dificultati din cauza umpluturii: in cuptor a curs crema din ei ( nu stiu de ce....tind sa cred ca a fost prea multa ? ) S-a format un caramel asa la baza...si unul a fost compromis , de proba...doi am reusit sa ii scot in stare perfecta..iar al patrulea l-am scos si pe el...insa tot siropul din el s-a dus la fund si s-a inmuiat partea de jos.
Rog gospodinele desavarsite sa ma lumineze! :)
P.S: Reteta a fost urmata intocmai, nu exista nimic in plus sau in minus! ( doar ca am renuntat la foaia de copt...si am uns tavile cu ulei si le-am tapetat cu faina..dar nu cred ca aici e buba...sa fi fost formele prea mici? Imi trec atatea intrebari prin cap si nu gasesc raspunsuri:))) )

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina
  • 400 g zahar
  • doua prafuri de sare
  • 100 g drojdie
  • 1300 ml lapte
  • 8 galbenusuri
  • un ou pentru uns
  • 10 linguri rama maestro topita
  • coaja rasa de la doua lamai + arome

Pentru umplutura:

  • 600 g zahar
  • 500 g rama maestro
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri cacao
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos umplut - Foszlos Fonott Kalacs:

Am incalzit laptele cat sa fie caldut si am dizolvat in el sarea, zaharul si drojdia si am lasat la loc caldut sa dospeasca pentru 35 de minute.

Intr-un vas mare am pus faina si am adaugat maiaua dospita si cele 8 galbenusuri si am framantat bine pana ce aluatul a devenit omogen.

Am adaugat si cele 10 linguri de margarina topita si am framantat pentru 15 minute...apoi am lasat aluatul deoparte, acoperit pana si-a dublat volumul.

Am uns formele cu ulei si le-am tapetat cu faina.

Am impartit aluatul astfel: doi cozonaci i-am facut impletiti ( 3 bucati + 3 bucati), iar doi i-am lasat dintr-o bucata, simpli.

Pentru crema am frecat spuma cele 500 g rama maestro cu zaharul, cacaoa si zaharul vanilat.

Am intins cele 3 foi pe care le-am uns cu crema pe fiecare si le-am rulat...dupa care le-am impletit...si l-am pus in forma...apoi l-am lasat la dospit inca 45 de minute. Inainte sa ii introduc in cuptor i-am uns cu galbenus de ou.

La fel am procedat si cu celalalt cozonat impletit. Iar pe ceilalti doi i-am rulat, nu inainte de aii unge cu crema si i-am pus in forme.

Lasam la cuptor pentru 35-40 de minute ( in functie de cuptorul fiecaruia).

Dupa ce ii scoatem ii asezam cu tot cu forma intr-o partea si ii acoperim cu un prosop curat. Dupa ce s-au racit complet ii scoatem din forme.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos umplut - Foszlos Fonott Kalacs" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

LadyCrs 1

24.12.2012, 01:24

Parca mi-a venit sufletul inapoi... I-am verificat adineauri si nu mai sunt moi la baza....s-a inchegat totul

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:57

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:37

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si ciocolata