Cozonac pufos umplut - Foszlos Fonott Kalacs

de LadyCrs in Dulciuri, 23 Dec 2012 | 2433 vizualizari

 

Reteta am urmat-o intocmai de pe :
http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/panificatie-si-patiserie/cozonac-pufos-umplut-foszlos-fonott-kalacs.html , numai ca in cantitate dubla.
M-am tot gandit daca sa o postez sau nu...dar o voi posta...ca poate voi primi si niste raspunsuri astfel. La gust este nemaipomenit, nu am ce zice...cremos...pufos....ca un pannetone as zice.
Insa am intalnit dificultati din cauza umpluturii: in cuptor a curs crema din ei ( nu stiu de ce....tind sa cred ca a fost prea multa ? ) S-a format un caramel asa la baza...si unul a fost compromis , de proba...doi am reusit sa ii scot in stare perfecta..iar al patrulea l-am scos si pe el...insa tot siropul din el s-a dus la fund si s-a inmuiat partea de jos.
Rog gospodinele desavarsite sa ma lumineze! :)
P.S: Reteta a fost urmata intocmai, nu exista nimic in plus sau in minus! ( doar ca am renuntat la foaia de copt...si am uns tavile cu ulei si le-am tapetat cu faina..dar nu cred ca aici e buba...sa fi fost formele prea mici? Imi trec atatea intrebari prin cap si nu gasesc raspunsuri:))) )

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina
  • 400 g zahar
  • doua prafuri de sare
  • 100 g drojdie
  • 1300 ml lapte
  • 8 galbenusuri
  • un ou pentru uns
  • 10 linguri rama maestro topita
  • coaja rasa de la doua lamai + arome

Pentru umplutura:

  • 600 g zahar
  • 500 g rama maestro
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri cacao
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos umplut - Foszlos Fonott Kalacs:

Am incalzit laptele cat sa fie caldut si am dizolvat in el sarea, zaharul si drojdia si am lasat la loc caldut sa dospeasca pentru 35 de minute.


Intr-un vas mare am pus faina si am adaugat maiaua dospita si cele 8 galbenusuri si am framantat bine pana ce aluatul a devenit omogen.


Am adaugat si cele 10 linguri de margarina topita si am framantat pentru 15 minute...apoi am lasat aluatul deoparte, acoperit pana si-a dublat volumul.


Am uns formele cu ulei si le-am tapetat cu faina.


Am impartit aluatul astfel: doi cozonaci i-am facut impletiti ( 3 bucati + 3 bucati), iar doi i-am lasat dintr-o bucata, simpli.


Pentru crema am frecat spuma cele 500 g rama maestro cu zaharul, cacaoa si zaharul vanilat.


Am intins cele 3 foi pe care le-am uns cu crema pe fiecare si le-am rulat...dupa care le-am impletit...si l-am pus in forma...apoi l-am lasat la dospit inca 45 de minute. Inainte sa ii introduc in cuptor i-am uns cu galbenus de ou.


La fel am procedat si cu celalalt cozonat impletit. Iar pe ceilalti doi i-am rulat, nu inainte de aii unge cu crema si i-am pus in forme.


Lasam la cuptor pentru 35-40 de minute ( in functie de cuptorul fiecaruia).


Dupa ce ii scoatem ii asezam cu tot cu forma intr-o partea si ii acoperim cu un prosop curat. Dupa ce s-au racit complet ii scoatem din forme.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos umplut - Foszlos Fonott Kalacs" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Lau 1

23.12.2012, 19:36

fain arata

LadyCrs 1

24.12.2012, 01:24

Parca mi-a venit sufletul inapoi... I-am verificat adineauri si nu mai sunt moi la baza....s-a inchegat totul

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Treccia Russa sau cel mai pufos cozonac!