Prajitura din albusuri cu ananas si zmeura

de katty in Dulciuri, 17 Dec 2015 | 1547 vizualizari

 

Si daca Mos Craciun este pretentios, ii facem si ceva mai fin. (Intre noi fie vorba facem si economie ca sigur ne-au ramas albusuri de la cozonaci, creme sau maioneze)

 

INGREDIENTE

  • 1 compot ananas rondele
  • 150 gr zmeura congelata
  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar + 1 pentru presarat in tava
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • crema de unt cu bezea elvetiana (5 albusuri, 250 g zahar, 250 g unt 82%grasime, un praf de sare)
  • fulgi de ciocolata pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu ananas si zmeura:

Scurgem compotul de ananas si taiem rondele in jumatati. Dezghetam usor zmeura.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt presaram 1 lingura zahar si asezam jumatatile de rondele de ananas, apoi presaram zmeura.

Incintam cuptorul la 180 de grade.


Mixam bine albusirile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o compozitie de consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul si mixam pana se incorporeaza, apoi cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu o lingura de lemn usor, pana faina se incorporeaza. Turnam compozitia peste fructe si dam tava la cuptor pana deasupra se aureste frumos (aproximativ 20-25 de minute). Scoatem tava si rasturnam prajitura invers pe un blat. Lasam prajitura sa se raceasca bine.


Intre timp pregatim crema. Punem albusurile, un praf de sare si zaharul intr-un castron de sticla pe care il asezampe o o oala cu putina apa care fierbe. Amestecam cu un tel usor pana albusurile se infierbanta si zaharul se topeste. Dam castronul jos si mixam compozitia pana se intareste si castronul se raceste bine. Untul tinut la rece pena in acest moment il scoatem si il taiem cubulete. Incepem sa adaugam cate un cubulet in bezea mixand cu viteza mica. Adaugam cate un cubulet de unt pe masura ce anteriorul s-a incorporat bine. Cand ultima bucatica de unt a fost incorporata marim viteza pana obtinem o crema untoasa. Cu un pos ornam prajirura cu crema de unt si presaram deasupra fulgi de ciocolata. Dam prajitura la frigider pentru cateva ore. O portionam in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu ananas si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

dantes 1

18.12.2015, 06:14

Delicioasa!

anca_rm 1

18.12.2015, 08:05

ce prajitura frumoasa ai facut

simona72 1

18.12.2015, 10:38

Foarte buna! Numai retete faine ne-ai adus!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de clatite pentru andutu