Cozonac Rosenkrantz

de Georgiana78 in Prajituri, 5 Noi 2013 | 4368 vizualizari

 

Este prima data cand incerc aceasta reteta si mi s-a parut fff usor de facut si suuuper delicios! De aspect nu mai vorbim....!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 2 oua
  • 110 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 130 gr unt
  • ~25 linguri zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • sare
  • esente
  • coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkrantz:

- caramelizam 10 linguri zahar si captusim cu acest caramel o cratita  cu diametrul de 24 cm si o lasam deoparte

- dizolvam drojdia in putin lapte cald si 3 linguri zahar si lasam la dospit 15 min

- intr-un lighenas pt framantat punem faina cernuta peste care adaugam maiaua, ouale, laptele in care s-au dizolvat 3 linguri zahar putina sare, esentele si coaja de lamaie si framantam cca. 15 minute (eu am framantat doar 5 min. ca a plans bebelusa)

- nu se lasa la crescut ci se intinde o foaie dreptunghiulara care se unge cu untul amestecat cu 6 linguri de zahar, apoi se presara nuca si se apasa bine cu palma pentru a se lipi de unt bine

- se ruleaza si se taie in 6-7 bucati

- se aseaza bucatile de aluat in cratita cu caramel cu partea taiata in sus si se lasa la crescut 1 ora

- se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute

- cozonacul se rastoarna pe un platou imediat ce l-am scos din cuptor pt ca altfel se intareste caramelul si se lipeste de cratita

- se serveste cu mare pofta.....la noi asa a fost....!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkrantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Georgiana78 1

05.11.2013, 15:23

Ce sa te risti Laura....ca se face ffff usor...ma bucur ca iti place!

_Alina_ 1

06.11.2013, 08:25

Arata tare bine!

Georgiana78 1

06.11.2013, 08:36

Alina, multumesc !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mazurek – Un Pic Altfel