Prajitura Katy

de gaby_duceag in Prajituri, 17 Ian 2013 | 9548 vizualizari

 

La multi ani, Mona! E tot ce am putut gasi scotocind prin blog :)) (postată în 2009 :P )dar e grozav de buna!

 

INGREDIENTE

  • foi
  • 1/2 kg faina
  • 150 gr zahar
  • 1 pachet margarina
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf copt
  • Putin lapte rece
  • crema
  • 1 pachet unt
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri gem
  • 3 linguri smantana
  • 150 gr zahăr
  • + Una dintre cele 3 foi, sfaramata bine
  • lapte rece
  • glazura
  • 3 albusuri
  • 200 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:

Simplu de tot de preparat!


Din ingredientele pentru foi frământă cu mâna un aluat nelipicios, uşor de întins cu sucitorul.


Dacă e prea tare mai adaugi puţin lapte rece, dacă e moale mai adaugă făină.


Împarte aluatul în 3 şi coace foi în tava de 20/25cm, unsă cu unt şi tapetată cu făină , pentru aproximativ 12-15 minute.


Crema:


Amestecă untul lăsat la temperatura camerei cu cacaua, gemul, smântâna şi una dintre cele 3 foi, sfârâmată bine cu mâna. Adaugă zahăr după gust. Depinde cît de dulce e gemul.


Omogenizeaza şi mai adaugă lapte rece doar dacă crema este prea tare.


Aşează prima foaie, întinde crema uniform, aşează cea de-a doua foaie şi pune deasupra glazura obţinută prin mixarea celor 3 albuşuri pe baie de abur, în care adaugi în ploaie zahărul şi mixezi până la diluare.


Rade ciocolată (eu am avut Milka cu cremă de iaurt cu căpşuni) şi las-o la loc rece.


Cu căt stă mai mult, cu atât e mai bună. Aveţi rabdare măcar două zile înainte de a o tăia.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Katy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Rocsi 1

18.01.2013, 15:06

E buna de iti lingi degetelele

mamaieelena 1

18.01.2013, 23:05

super arata

LUK 1

19.01.2013, 18:29

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea