Cozonac Rosenkrantz

de Bucataras Medi in Dulciuri, 27 Apr 2010 | 4634 vizualizari

 

l-am facut de Craciun si vreau sa repet experienta de inaltare.

 

INGREDIENTE

  • -400 g faina
  • -2 oua
  • -arome(eu am folosit esenta de rom si coaja rasa de portocala)
  • -110 ml lapte
  • -25 g drojdie
  • -3 linguri zahar pentru lapte
  • -130 g unt
  • -putina sare
  • -6 linguri zahar pentru unt
  • -10-12 linguri zahar pentru caramel
  • -pentru umplutura:
  • nuca tocata, stafide, rahat,dupa preferinte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkrantz:

Aluatul l-am facut la masina de paine. Deci “am aruncat” toate ingredientele(laptele in care s-a dizolvat zaharul,ouale, aromele,sarea,faina,drojdia) in cuva masinii de paine.Am lasat la framantat conform programului de facut aluat.Am scos aluatul din masina si l-am lasat la dospit .


Separat, intr-o oala cu peretii inalti si cu diametrul de 28 cm se caramelizeaza zaharul.Se intinde caramelul si pe peretii oalei.

Dupa ce aluatul s-a dospit se intinde o foaie dreptunghiulara de circa 1 cm grosime pe care o ungem cu untul amestecat in prealabil cu cele 6 linguri de zahar.Presaram nuca din belsug si ce mai vrem noi,plus putina coaja de portocala apoi rulam .


Taiem in 6 bucati egale,le asezam in picioare in oala cu caramel,avand grija sa lasam spatiu intre rulouri.Lasam la loc cald sa creasca pentru circa 1 ora si apoi coacem 35-40 min.


Imediat ce am scos din cuptor, rasturnam cozonacul pe un platou.Daca intarziem cu scoaterea lui, zaharul caramel se va intari iar rasturnarea lui va fi imposibila.

Va doresc pofta buna si spor la preparat!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkrantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bucataras Medi 1

28.04.2010, 09:59

Multumesc,Rocsi!

Bucataras Medi 1

28.04.2010, 10:00

Ionix si eu vreau sa-l fac de Inaltare mai ales ca de Paste nu am apucat sa-l fac..............

Bucataras Medi 1

28.04.2010, 10:01

Ce rau imi pare ca nu te pot servi cu o feliuta Nadina....................dar fac de Inaltare ,asa cum am mai spus si esti invitata mea....................

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!