Pasca cu pandispan

de Rocsi in Dulciuri, 6 Apr 2010 | 40161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
    • 8 oua
    • 1/2 cana de zahar
    • 1 praf de copt
    • 1 esenta vanilie
    • 8-10 linguri faina
    Umplutura
    • 700 gr branza de vaci
    • 5 oua
    • 150-200 gr zahar
    • 1 esenta rom
    • coaja rasa de lamaie
    • 1-2 linguri faina alba
    • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu pandispan:

Pandispanul:
Separam ouale.
Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pana se topesc cristalele,iar compozitia isi dubleaza volumul.
Adaugam esenta si praful de copt,iar mai apoi faina treptat.
Albusurile le batem spuma separat.
La urma incorporam in compozitia de galbenusuri,albusurile spuma,insa cu o lingura.
Umplutura:
Ouale le mixam putin cu zaharul.
Intr-un bol punem branza ,peste punem ouale batute si mixam ,dar la o viteza mica.
Incorporam esenta,coaja rasa de lamaie,stafidele iar la urma 1-2 linguri faina(daca branza este bine scursa si cremoasa,atunci e posibil sa nu mai fie nevoie de faina).
Luam o tava patrata,o ungem cu margarina si punem hartie de copt.
Punem 3/4 din compozitia de pandispan in tava,apoi cu o lingura ,din loc in loc,punem si umplutura.
Deasupra punem restul de pandispan.

 

TIPS-URI

1

se poate face si mai mica compozitia atat de pandispan cat si de branza eu am facut mai mare pasca ca am avut musafiri si a trebuit sa o impart.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu pandispan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

06.04.2010, 18:57

multumesc nadina73 pentru toate aprecierile

Dana Cristea - pusikmea 1

07.04.2010, 17:43

cred k e super buna, felicitari!

Rocsi 1

07.04.2010, 19:49

da e foarte buna nu ca ma laud ca nu sunt genul dar chiar iesi bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L