Cozonac Rosenkranz

de Sim0na in Dulciuri, 14 Noi 2012 | 4300 vizualizari

 

Sursa: http://www.gatind-cooking-cucinare.blogspot.ro/2010/12/cozonac-rosenkranz.html

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 2 oua
  • esenta vanilie
  • coaja unei lamai rase
  • 120 ml lapte dulce
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri zahar ptr lapte
  • 130 g unt
  • 6 linguri zahar pentru unt
  • nuca macinata
  • 12 linguri zahar pentru caramelizat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkranz:

Mai intai am caramelizat intr-o cratita (21 cm) cele 12 linguri de zahar, tapetand bine-bine peretii si fundul vasului. Am lasat vasul de-o parte.


Laptele l-am incalzit impreuna cu cele 3 linguri de zahar. Am adaugat si coaza de lamaie, iar cand acesta s-a mai racorit, devenind caldut, am pus drojdia uscata si am lasat cateva minute.


Faina am cernut-o intr-un castrol peste care am adaugat ouale batute, esenta de vanilie si laptele impreuna cu drojdia. Am framantat 15 minute un aluat usor elastic. Am intins aluatul, dandu-i o forma patrata, pe care l-am uns cu amestecul de unt + 6 linguri zahar. Am presarat deasupra nuca din abundenta, pe care am apasat-o usor cu mana pentru a adera la amestecul de unt. Am rulat foaia si am taiat-o in 6 bucati egale. Am asezat rulourile in vasul cu zahar caramelizat, si am lasat la crescut 2 ore, intr-un loc caldut si fara curenti (cuptorul cu microunde oprit). Dupa aceasta perioada rulourile au crescut frumos, dublandu-si volumul. Am dat vasul la coptul preincalzit la 180 grade, pentru 45 minute.


Imediat cum l-am scos din cuptor, am rasturnat cozonacul. Daca se intareste caramelul, cozonacul nu mai poate fi scos.


Cozonacul meu a avut caramel din abundenta... cred totusi ca pentru diametrul asta ar fi fost suficient 8-9 linguri de zahar.


In rest... absolut delicios!! Pufos, aromant (ar fi mers si-o lingura de scortisoara in unt... data viitoare asa-l voi face).. s-a papat in cateva ore tot!! Deci n-as stii sa va spun cum se pastreaza de pe o zi pe alta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkranz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:43

superb

gaby_duceag 1

20.11.2012, 08:28

superb!

Ligia Bxl 1

22.11.2012, 13:14

am facut si eu dar cu multa cacaooooo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu ciocolata si rahat