Cozonac Rosenkranz

de Rocsi in Prajituri, 21 Ian 2013 | 5306 vizualizari

 

De mult timp ma bate gandul sa fac acest coconac, dar mereu imi aparea alt desert in cale si ziceam las pe saptamana viitoare.Dar imi imgainam cum mananc din el, ca e super bun, cu nuca, crema de unt si cum zaharul ars se lipeste de degete..Mmmmmm...Cu adevarat delicios si o sa il mai fac pentru ca a iesit cum mi-am dorit...Multumesc pentru reteta Simona!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 120 ml lapte
  • 400 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 praf de sare
  • 120 gr unt
  • 5 linguri zahar pentru unt
  • nuca macinata
  • 9 linguri zahar pentru caramelizat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkranz:

Cele 9 linguri zahar le punem intr-o cratita (24 de centimetri a avut cea pe care am folosit-o eu) si le caramelizam. Miscam cratita, tapetam si peretii cu zahar ars si il lasam la racorit.


Untul il mixam cu 5 linguri de zahar pana obtinem o crema. Laptele il incalzim putin cu cele 3 linguri de zahar, punem drojdia, o amestecam bine si lasam sa se umfle putin.


Intr-un bol punem faina cernuta, coaja rasa de portocala, zaharul cu pastai de vanilie, esenta. Ouale le batem spuma cu sarea si le punem peste faina. Turnam usor amestecul de lapte cu drojdie si incepem sa framantam. Framantam pana aluatul devine nelipicios si ingredientele sunt bine incorporate. Infainam putin masa de lucru, iar cu un sucitor intindem aluatul pana obtinem un dreptunghi de grosimea unui centimetru cu aproximatie.


Cu ajutorul unei palete de silicon intindem crema de unt uniform peste foaie. Deasupra presaram nuca din abundenta si presam putin cu mainile sa intre nuca si in unt.


Rulam foaia, apoi taiem 6 rulouri de aceeasi dimensiune. Le asezam in vasul cu caramel si le lasam 1 ora la crescut intr-un loc caldut.


Dupa acest timp dam cratita in cuptorul incins, la o temperatura de 170-180 de grade si il lasam pana este frumos rumenit deasupra, 35 de minute a durat la mine. Scoatem cozonacul cand este copt si imediat il rasturnam pe un platou pentru a nu se intari caramelul. Il lasam sa se raceasca, apoi il putem savura.


Pofta buna va doresc!


Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkranz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (71)

Rocsi 1

24.01.2013, 21:35

Multumesc mult Ela

- TABITA - 1

19.02.2013, 22:43

Rocsi 1

20.02.2013, 09:54

Tabita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu unt