Cozonac si floare cu portocala

de T I M E A in Dulciuri, 9 Dec 2013 | 3256 vizualizari

 

Modelul acesta de floare din aluat, l-am tot vazut circuland pe Facebook si nu m-am putut abtine sa nu il fac si eu mai ales ca imi place mult de tot sa ma joc cu aluatul. Am folosit un aluat clasic ca cel de cozonac si l-am umplut cu fructe confiate aromate. Mie mi-a placut rezultatul si sper ca o sa il incercati si voi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 70 ml ulei
  • 270 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • un varf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • Umplutura:
  • cateva lingurite dulceata de portocale sau coaja de portocala confiata care contine si dulceata
  • 3-4 lingurite fructe confiate pentru fiecare (cozonac si floare)
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou cu 2-3 lingurite lapte
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac si floare cu portocala:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.


Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar si o lingurita de faina.


Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de portocala apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.


Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora si jumatate.


Impartim aluatul in doua parti, cea pentru floare a fost putin mai mare. Intindem mai intai foaia pentru conozancel, o ungem cu cateva linguri de coaja de portocala confiata de la Bunatati din Natura care are si sos ( sau puteti folosi si o dulceata de portocale) apoi presaram coaja de potocala confiata si alte fructe mici confiate ( eu le-am cumparat de la Lidl) .


Rulam si asezam intr-o tava micuta de chec tapetata cu hartie de copt.


Lasam la dospit aprox 20-30 minute.


In acest timp pregatim si floarea.


Impartim aluatul ramas in doua.


Intindem prima foaie pe masa tapetata cu faina si o asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. La fel ca si mai sus ungem si presaram cu portocala si fructe confiate. Intindem apoi cea de a doua foaie si o asezam peste prima, apasand cu degetele de jur imprejur pe margine sa se lipeasca putin. Luam o cana si facem un cerc in mijloc, apoi impartim aluatul mai intain in 8 apoi fiecare bucata o mai taiem inca o data, practic in 16 bucati Luam cate doua fasii si le rasucim in sens opus, de cate doua ori fiecare. Vedeti imaginea.


Lasam sa dospeasca aprox 20 minute.


Ungem si cozonacelul si floarea cu galbenusul de ou amestecat cu lapte si le dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade aprox 25 minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.


Scoatem din cuptor si lasam sa sa raceasca putin inainte de a servi.

 

TIPS-URI

1

Putem folosi doar coaja de portocala in amestec cu dulceata de portocala, are un gust minunat

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac si floare cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (77)

T I M E A 1

12.12.2013, 19:58

Da Buni dupa 100 de indicatii a reusit sa imi faca cateva poze ) Lucrez mai bine singura, pacat nu nu ma pot fotografia si singura )

T I M E A 1

12.12.2013, 19:59

Multumesc Ruxy

gaby_gabytza 1

15.12.2013, 15:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt