Cozonac trandafir cu visine

de leoflori in Prajituri, 8 Iun 2009 | 5513 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte caldut + 20 ml.pt.uns
  • 1 pliculet drojdie uscata instant
  • 400 gr. faina
  • 80 gr. zahar + 30-40 gr.pt. presarat deasupra (visinele fiind acrisoare, mi s-a parut putin zahar)
  • 1 vf. sare
  • 60 gr. unt / marga topit
  • 2 oua + 1 galbenus pt.uns
  • visine din compot (borcan de 700) scurse bine
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lgta esenta rom
  • 1 lgta coaja portocala macerata.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac trandafir cu visine:

Am cernut faina si am amestecat-o cu drojdia (am lasat 15 minute).

Am adaugat apoi peste faina zaharul, sarea, untul topit, ouale, laptele putin cate putin, esenta de rom , coaja de portocala si am framantat bine.

A fost nevoie sa mai pun putina faina, pana nu s-a mai lipit de maini.

Am lasat la crescut intr-un castron acoperit cu servet, la cald cca 1 ora.

Am mai framantat putin, am intins o foaie (ar fi trebuit dreptunghiulara!) am presarat zaharul vanilat, am pus visinele, am rulat si am taiat felii groase.


Am pus intr-o tava cu margini detasabile, pe fund cu hartie de copt si marginile unse cu unt. (forma mare de 27 cm).

Am uns cu galbenusul batut cu putin lapte si am presarat zahar.


Am copt la foc potrivit 40 minute.

Am lasat la racit 10 minute si apoi am detasat marginile.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac trandafir cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Bucataras Dragos 1

10.06.2009, 19:31

elena1988 1

05.03.2011, 10:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu branza, visine si bezea