Cozonac trandafir cu visine

de leoflori in Prajituri, 8 Iun 2009 | 8274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte caldut + 20 ml.pt.uns
  • 1 pliculet drojdie uscata instant
  • 400 gr. faina
  • 80 gr. zahar + 30-40 gr.pt. presarat deasupra (visinele fiind acrisoare, mi s-a parut putin zahar)
  • 1 vf. sare
  • 60 gr. unt / marga topit
  • 2 oua + 1 galbenus pt.uns
  • visine din compot (borcan de 700) scurse bine
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lgta esenta rom
  • 1 lgta coaja portocala macerata.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac trandafir cu visine:

Am cernut faina si am amestecat-o cu drojdia (am lasat 15 minute).
Am adaugat apoi peste faina zaharul, sarea, untul topit, ouale, laptele putin cate putin, esenta de rom , coaja de portocala si am framantat bine.
A fost nevoie sa mai pun putina faina, pana nu s-a mai lipit de maini.
Am lasat la crescut intr-un castron acoperit cu servet, la cald cca 1 ora.
Am mai framantat putin, am intins o foaie (ar fi trebuit dreptunghiulara!) am presarat zaharul vanilat, am pus visinele, am rulat si am taiat felii groase.

Am pus intr-o tava cu margini detasabile, pe fund cu hartie de copt si marginile unse cu unt. (forma mare de 27 cm).
Am uns cu galbenusul batut cu putin lapte si am presarat zahar.

Am copt la foc potrivit 40 minute.
Am lasat la racit 10 minute si apoi am detasat marginile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac trandafir cu visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bilute de cocos cu visine