Cozonac unguresc

de pity19 in Dulciuri, 29 Mai 2014 | 861 vizualizari

 

Pentru prima data am facut si s-a mancat foarte repede! :)
Este un cozonac foarte pufos si gustos!

 

INGREDIENTE

Am folosit : Aluat!

  • 600 gr faina + 5 linguri
  • 250 gr unt \ margarina
  • 2 plicuri drojdie
  • 4 linguri sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita esenta de rom
  • 300 ml lapte cald + 10 linguri

Umplutura :

  • 150 gr nuca macinata
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 4 linguri zahar
  • 2 albusuri
  • 2 cuburi rahat ( cu aroma : lamaie + portocala )
  • 5 linguri lapte

Pentru uns :

  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac unguresc:

Aluat : Drojia o amestecam cu 3 linguri zahar +10 linguri de lapte cald + 2 pumni faina , amestecam bine si lasam 10 minute la crescut ;

Faina ramasa o amestecam cu untul \ margarina + zaharul + esenta de rom si zaharul vanilat , in mijloc adaugam maiaua cu drojdie si incorporam bine , mai adaugam restul de lapte , framantam bine si lasam la loc cald , vasul il acoperim cu un prosop si lasam cca 120 minute!

Umplutura : Albusurile le batem spuma cu zaharul , incorporam nuca macinata + esenta de rom + rahatul taiat marunt + laptele ; Mixam bine timp de 1-2 minute ;

Rulare , umplutura : Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina , adaugam umplutura si cu o lingura de lemn intindem ; Rulam si punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt ;

Ungem cu galbenusurile amestecate cu laptele si dam la cuptorul preincalzit la 200 gr cca 60 minute pana trece testul scobitoarei!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac unguresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cozonac unguresc-0
Cozonac unguresc-1
Cozonac unguresc-2
Cozonac unguresc-3
Cozonac unguresc-4
Cozonac unguresc-5
Cozonac unguresc-6
Cozonac unguresc-7

COMENTARII (4)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

29.05.2014, 21:29

pity19

pity19 1

29.05.2014, 21:42

Multumesc!

Adele

Adele 1

29.05.2014, 21:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05