Rulada cu ciocolata si banane

de Panacris in Dulciuri, 31 Dec 2016 | 580 vizualizari

 

Ei dragi Bucătărași, în ceas de An Nou vă aduc și o ultimă rețetă pe 2016 ;) S-a nimerit un dulceeee  minunat ;) P.S. Pipota de struț, așteaptă cuminte o nouă rețetă ;) Va fi în 2017 ;)   

 

INGREDIENTE

    • Ouă 5 bucăți,
    • Zahăr tos 5 linguri,
    • Ulei de floarea soarelui 5 linguri,
    • Făină albă 000 5 linguri,
    • Pudră de cacao 3 linguri,
    • Sare de mare ½ linguriță.
    Pentru cremă:
    • Ciocolată menaj 200 g,
    • Frișcă lichidă 200 g,
    • Zahăr pudră 4 linguri,
    • Banane 2 bucăți.
    Pentru ornare:
    • Zmeură cca. 50 g,
    • Steluțe de zahăr cca. 15 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata si banane:



  • Albușurile se bat spumă împreună cu praful de sare și zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, apoi se adaugă treptat în bezea, și se amestecă ușor până se încorporează. Făina și pudra de cacao, se adaugă în amestecul de mai sus, înglobându-se ușor. Alautul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la copt cca. 2 min, la 180 grade. După ce trece testul scobitorii, aluatl se răstoarnă pe un prosop umde de bucătărie, ce apoi se rulează și se lasă până se răcește.

  • Între timp se prepară crema de ciocolată ;) Ciocolata se rupe în bucăți și se pune împreună cu frișca lichidă, într-o cratițp cu fundul gros, la fiert, la foc mic, amestecându-se continuu. După ce s-a omogenizat ciocolata cu frișa lichidă, se lasă la rece cca. 30 de minute. Apoi se adaugă zahărul pudră și se amestecă energic, până se obține o cremă omogenă.

  • Rulada rece se desface, se adaugă un strat generous de cremă, apoi se adaugă bananele decojite, se rulează din nou și se lasă la rece, minim 60 de minute ;) Apoi se ornează cu restul de cremă și/sau bombonele de sezon. Spor și poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

02.01.2017, 19:03

Superba!

Panacris 1

02.01.2017, 20:36

Gaby, Miha si Ina, rezolvat Mulțumesc!

miki_a 1

02.01.2017, 22:26

Îmmmmmm! Deosebită! La mulți ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire