Cozonac unguresc cu nuca si merisoare

de Panacris in Dulciuri, 15 Ian 2017 | 1687 vizualizari

 

Fiindcă e încă iarnă, iar cuptorul degajă căldură, m-am pus la treabă. Am adus ceva și a la Panacris rețetei, sincer am avut un pic de emoții, dar totul a decurs cu bine și Zmeișorii se bucură de ceva dulce și acest weekend ;) Gata cu vorba și spor la treabă!  
M-am inspirat de aici http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/ 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 100 ml lapte 
    • 600 g făină albă de grâu 
    • 1 lingură sare iodată 
    • 3 linguri zahăr brun 
    • 1 plic drojdie uscată 
    • 200 g unt 
    • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui 
    • 2 bucăți gălbenuș de ou 
    Pentru umplutură:
    • 500 g nucă măcinată 
    • 100 ml lapte 
    • 4 linguri zahăr brun 
    • 1 fiolă esență de lămâie 
    • cca. 100 g merișoare 
    Pentru glazură:
    • 1 bucată gălbenuș de ou 
    2 linguri ulei de floarea soarelui 

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac unguresc cu nuca si merisoare:

Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine, a trecut din nou la treabă. În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție, ajutați aluatul cu puțină făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, nu mai deschideți capacul, își face treaba singură.


Pentru umplutură, se pune la fiert laptele împreună cu zahărul, la foc mic, amestecându-se continuu. După ce s-a topit zahărul, se adaugă nuca măcinată, esența de lămâie, apoi se oprește focul și se amestecă energic până ce se încorporează toată nuca și se obține o cremă omogenă.


După ce s-a frământat și dospit aluatul, se scoate din aparat, se pune pe masa, se împarte în două, apoi se întinde cu sucitorul, se pune umplutura pe toată foaia, se presară merișoarele, și se rulează sub forma de ruladă.


Rulada obținută se așază într-o tavă tapetată cu foaie de pergament. Gălbenușul de ou se amestecă cu uleiul, până ce se omogenizează, apoi se ung cozonacii pe toată suprafața.


Se pun la copt, în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 200 grade C.


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac unguresc cu nuca si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

17.01.2017, 21:21

Sunt sigura ca ti-a iesit perfect!

mihaelar63 1

23.01.2017, 17:22

Pentru baigli dau cozonacul la o parte fara sa ma gandesc . Ti-a iesit minunat Ferice de zmeisori careau asemenea dulce pe masa )

dantes 1

26.01.2017, 09:49

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5552 puncte

RODIMUR

4690 puncte

lucy2002

3971 puncte

mihaelar63

3812 puncte

oanapl

3041 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu crema de cafea
  • 07

    L

  • 08

    MA

  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca (de post)