Cozonacei cu rahat si ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 22 Ian 2016 | 3305 vizualizari

 

Nici o zi fara ciocolata... sloganul sfarsitului de luna.... initial erau doar cu rahat, dar aseara Ela68 mi-a aruncat mingea la fileu si-a zis ''cu ciocolata'', cum nu-mi place sa ratez mingiile, am lovit si au iesit si cu ciocolata....

 

INGREDIENTE

  • 1,500 kg faina
  • 6 galbenusuri
  • 200 ml ulei
  • 100 g unt 70% grasime
  • 150 ml smantana peste 30% grasime
  • 375 g zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita sare
  • 450 ml lapte
  • 150 g stafide
  • Umplutura
  • rahat colorat cca 200 g
  • ciocolata neagra 100 g
  • Pentru uns
  • 1 galbenus+2 linguri lapte
  • Pentru aspect
  • zahar brun
  • mac
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacei cu rahat si ciocolata:

Mai intai avem grija ca ingredientele sa fie la temperatura camerei, deci le punem in bucatarie de seara. Intr-un castron incapator cernem faina, facem in mijloc o gropita unde punem drojdia sfaramata, o lingurita de zahar si sarea, apoi adaugam putin lapte caldut, omogenizam si lasam sa creasca maiaua. cat creste maiaua frecam galbenusurile cu zaharul.

Taiem rahatul cubulete mici,iar ciocolata o maruntim. Dupa ce a crescut maiaua, peste galbenusurile frecate cu zahar turnam laptele caldut si amestecam bine. Radem coaja de lamaie si apoi  punem la topit untul pe care-l amestecam cu uleiul dupa ce untul s-a topit. Incepem sa turnam peste maia amestecul de oua si lapte si amestecam, rasturnam stafidele, adaugam smantana si apoi untul si uleiul si incepem sa framantam. Am framantat cca 30 min, apoi am acoperit cu un servet castronul si am lasat sa creasca la loc caldut cca 2 ore.

Intre timp am uns bine cele 12 vase in care urma sa coc cozonaceii, vase de ceramica cu diametru de 10 cm si inaltime de 5 cm.

Dupa ce aluatul a crescut, l-am impartit in 12 parti egale, am cantarit si mi-a iesit cca 252 g de cozonacel.Fiecare parte am impartit-o in doua am intins doua fasi lungi , pe una am pus rahat, iar pe cealalata am pus ciocolata, le-am rulat, apoi impletit si strans ca intr-un cosulet, le-am asezat in forme, le-am mai lasat la crescut 10 min, apoi le-am uns cu galbenus amestecat cu lapte, am presarat zahar brun si mac. Am pus formele in cuptorul preincalzit. N-am cronometrat, cand au inceput sa se rumeneasca am facut testul scobitorii. I-am scos frumos din forme si i-am invelit cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacei cu rahat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

22.01.2016, 20:00

Ador acesti mini cozonacei. O sa iti fur si din vase

Valclaudia 1

22.01.2016, 20:09

bravo! De nota zece!!

Gherca Daniela 1

23.01.2016, 10:29

ce bine arata

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de alune