Rulada cu mac - baigli

de Bya Ralu in Dulciuri, 22 Dec 2013 | 4045 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Laura,foarte buna !:-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru Aluat:
  • 550 g faina
  • 1 plic de drojdie
  • 200 g unt
  • 200 g lapte
  • 70 g zahar
  • 100 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • Pentru umplutura:
  • 200 g mac
  • 70 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1/2 esenta lamaie
  • Pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de lapte
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mac - baigli:

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se taie cuburi si se pune intr-un vas inalt, adaugam zaharul si galbenusurile si amestecam cu mixerul. Adaugam smantana, laptele, faina si drojdia si incepem sa framantam. Aluatul se lasa la dospit (cald) timp de 1 ora si 30 minute.


Intre timp se pune laptele si zaharul la fiert, se adauga si macul si esenta de lamaie, se lasa cateva minute pe foc dupa care se lasa la racit.


Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia de mac.


Pregatim o tava cu peretii inalti, punem o hartie de copt si pornim cuptorul.


Aluatul se imparte in 4 bucati.


Pe masa de lucru se presara faina, se intinde cate o bucata de aluat in forma dreptunghiulara, se pun cateva linguri din compozitia de mac si se ruleaza. Capetele se inchid bine pentru a nu iesi compozitia.


Se pune fiecare rulada in tava tapetata, mie mi-au incaput doar 3, una am pus-o separat intr-o tava de chec.


Galbensurile se amesteca cu lingura de lapte si se unge fiecare rulada de mac.


Se dau la cuptor pentru 35-40 minute.


Se lasa peste noapte sa se raceasca dupa care putem felia si servi.Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mac - baigli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

roxana_simona 1

28.12.2013, 00:17

super

Bya Ralu 1

28.12.2013, 00:24

luana merge si cu nuca,eu am facut cu mac ca nu imi place nuca

Bya Ralu 1

28.12.2013, 00:25

dana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

10388 puncte

lucy2002

5249 puncte

Rocsi

4792 puncte

Constelatialeu

4163 puncte

- Andreea -

3801 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba radauteana
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert baigli cu nuca si mac