Desert baigli cu branza dulce

de Veronica22 in Prajituri, 4 Dec 2018 | 4952 vizualizari

 

 Baigli este un cozonac cunoscut in zona banatului ca Saviecuta.
Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr unt sau margarina
  • 2 linguri de smantana
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 2-3 linguri de lapte caldut
  • 25 gr drojdie
  • Umplutura: 1 kg branza dulce
  • 300 gr zahar
  • 3 albusuri
  • esenta de vanilie
  • 200 gr merisoare sau stafide
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baigli cu branza dulce:

Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga 1 lingura de faina si putin lapte cald si se lasa cateva min sa creasca.

Faina se amesteca cu untul. Adaugam smantana, galbenusurile si restul ingredientelor si se framanta un aluat ca si la cozonac, ca doar asta este.

Aluatul se lasa la crescut, dupa care se imparte in patru bucati egale.

Intindem foi foarte subtiri si cat sa ne iasa sucituri la fel de lungi cu tava de copt .

Umplutura:

Branza se amesetca cu zaharul, ouale, aroma si merisoarele.

Umplutura de branza se imparte in patru portii egale si se intinde pe foaia intinsa bine. Se ruleaza foarte strans.

Se aseaza suciturile in tava  in care am pus hartie se copt.

Se lasa la crescut 30 min dupa care se ung cu ou batut  si se dau la cuptor la 180°C pentru 30 min.

TIPS-URI

1

Umplutura poate fi din mac macinat sau nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baigli cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mar- 200