Prajitura Negresa

de soryna1981 in Prajituri, 14 Feb 2012 | 3794 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • S-a luat orientativ ca masura, un pahar de 250 ml  
  • 1 ou  
  • un pahar zahar  
  • jumatate de pahar de ulei  
  • un pahar lapte(sa nu fie foarte rece) 
  • 3 linguri de dulceata(eu am folosit de visine)
  • 2 linguri pline de cacao
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu cateva picaturi zeama de lamaie  
  • 2 pahare de faina  
  • nuci taiate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Negresa:

Se freaca oul cu zaharul si cacao,se adauga uleiul.Se pune si laptele cate putin,dulceata,faina si bicarbonatul. Se da la cuptor la 180 grade pentru 30-35 de minute!


Cand este gata, se raceste si se poate pudra sau orna dupa preferinta.Eu am mai avut sirop caramel l-am incalzit si turnat pe toata suprafata prajiturii, apoi m-am jucat cu putina frisca:)

 

TIPS-URI

1

se poate pune orice tip de dulceata, dar nu gem , deoarece acesta este mai subtire decat dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Ubulika 1

15.02.2012, 10:02

soryna1981 1

15.02.2012, 12:14

Mersi la toate.....eram in timp de criza asa ca, nu am stat sa ornez cine stie cum, nu a fost bine scoasa din cuptor ca deja era"dorita"asa calda

violetta_miza 1

18.02.2012, 17:24

mie imi place cum arata ma duc si fac si eu spr sa imiiasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu glazura de ciocolata