Creme a la Creme

de Lorra in Prajituri, 22 Ian 2013 | 9001 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme Ole ciocolata

Crema :

  • 250 ml. frisca
  • 150 ml. lapte
  • 1 plic Creme Ole vanilie


Glazura :

  • 100 gr. ciocolata
  • 50 ml. frisca
  • 50 gr. unt
  • putina cioco alba pt. model
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme a la Creme:

Blat:

Separam alburile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, dupa care se adauga cate un galbenus amestecand bine. Apoi se adauga pudra  Creme Ole de ciocolata si se omogenizeaza bine.

Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 20-25 min. la foc potrivit.

Se spune (si se adevereste) ca blatul prajiturii este gata atunci cand apesi cu degetul pe el si adanditura dispare imediat.

Crema:   Cat timp blatul este in cuptor, se pregateste crema. Se pun intr-un castron frisca, laptele, pudra Creme Ole de vanilie si se mixeaza 1 min. timp in care crema prinde consistenta si se intareste bine. La final, cand blatul este scos si racit, se intinde uniform crema  peste el si se pune la frigider.  

Glazura:   Se pune intr-un ibric ciocolata rupta bucati mici, frisca si untul si se tine pe foc pana cioco se topeste. Se lasa glazura la racit iar cand aceasta a juns la temp. camerei se toarna peste prajitura. Se da la rece pana ce glazura se intareste.  

Reteta preluata de pe Bucataras.ro :)  

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creme a la Creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Creme a la Creme-0
Creme a la Creme-1
Creme a la Creme-2

COMENTARII (22)

Sim0na

Sim0na 1

22.01.2013, 22:09

delicioasa!!!!

Lorra

Lorra 1

22.01.2013, 23:29

Asa-i Simona

Adi75

Adi75 1

07.03.2014, 10:49

Arata super ! Vreau sa incerc si eu reteta ta , dar nu stiu cu ce pot inlocui Crema Ole , multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53