Creme a la Creme

de Lorra in Prajituri, 22 Ian 2013 | 10063 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme Ole ciocolata

Crema :

  • 250 ml. frisca
  • 150 ml. lapte
  • 1 plic Creme Ole vanilie


Glazura :

  • 100 gr. ciocolata
  • 50 ml. frisca
  • 50 gr. unt
  • putina cioco alba pt. model
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme a la Creme:

Blat:


Separam alburile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, dupa care se adauga cate un galbenus amestecand bine. Apoi se adauga pudra Creme Ole de ciocolata si se omogenizeaza bine.


Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 20-25 min. la foc potrivit.


Se spune (si se adevereste) ca blatul prajiturii este gata atunci cand apesi cu degetul pe el si adanditura dispare imediat.


Crema: Cat timp blatul este in cuptor, se pregateste crema. Se pun intr-un castron frisca, laptele, pudra Creme Ole de vanilie si se mixeaza 1 min. timp in care crema prinde consistenta si se intareste bine. La final, cand blatul este scos si racit, se intinde uniform crema peste el si se pune la frigider.


Glazura: Se pune intr-un ibric ciocolata rupta bucati mici, frisca si untul si se tine pe foc pana cioco se topeste. Se lasa glazura la racit iar cand aceasta a juns la temp. camerei se toarna peste prajitura. Se da la rece pana ce glazura se intareste.


Reteta preluata de pe Bucataras.ro :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creme a la Creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Sim0na 1

22.01.2013, 22:09

delicioasa!!!!

Lorra 1

22.01.2013, 23:29

Asa-i Simona

Adi75 1

07.03.2014, 10:49

Arata super ! Vreau sa incerc si eu reteta ta , dar nu stiu cu ce pot inlocui Crema Ole , multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Creme a la creme