Creme a la creme

de RuxyRux in Prajituri, 28 Noi 2010 | 14428 vizualizari

 

Am facut prima data aceasta prajitura cu mult timp in urma inspirandu-ma dupa minunata Edith...aceasta e in varianta a la Ruxy si tot de ceva ani...am incantat cu ea toti musafirii si invitatii mei....

 

INGREDIENTE

Blat
  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 1 si ½ plic Crème Olé de la Dr.Oetker cu gust de ciocolata ( 126 gr )
  • crema:  
Crema I
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte rece
  • 2 plicuri Crème Olé de vanilie
Crema II
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte rece
  • 2 plicuri Crème Olé de ciocolata
 Glazura:
  • 3 linguri lichior de ciocolata
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • 150 gr ciocolata
  • 150 gr unt
  •   La prajitura pe care o vedeti in imagine am folosit glazura de la dr oetker pe care insa nu o recomand nimanui s-a crapat din pacate ( nu am avut in casa cele de trebuinta, cu alte dati in urma am procedat exact ca in reteta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme a la creme:

Se bate la mixer albusul spuma cu zaharul treptat incorporat( max 2 linguri), pana bezeaua sta batoasa.


La vitza mica a mixerului se adauga si galbenusurile ( pe rand),si apoi praful de crem ole.


Se pune in tava tapetata se intinde uniform, se coace la 180 grade 25 de minute.


Eu am dublat compozitia pentru un blat mai pufos si mai mare.


Crema:


Toate ingredientele se pun la mixer si se mixeaza foarte bine.


Se repeta operatiunea de doua ori, o data pentru crema de vanilie si o data pentru cea de ciocolata.


Se aseaza peste blatul rece ambele creme. Se da la rece


Glazura:


Apa impreuna cu zaharul se pun pe foc , nu fierbem insa doar sa dizolvam bine de tot zaharul, Dam la o parte adaugand trei linguri de lichior( eu am pus de cioco prima data) . Adaugam si untul si ciocolata amestecand bine. Se lasa la racit si spoi se toarna peste prajitura.



Este mult ma buna decat varianta cunoscuta a prajiturii cu o singura crema.... cine a mancat a plecat si cu reteta....la pachet desigur!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creme a la creme" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

gaby_duceag 1

29.11.2010, 21:32

si mie imi place, mult
am vazut-o in aceasta varianta, cu ambele creme, si la Miha

RuxyRux 1

29.11.2010, 21:36

Da?...Nu stiam...ma bucur atunci

monike 1

18.08.2011, 19:51

arata fff bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Biscotti cu ness, ciocolata si nuci