Colac secuiesc

de cec in Dulciuri, 16 Mai 2011 | 10959 vizualizari

 

Trecand pe langa covrigarie salivam la poza pusa de ei, asa ca m-am hotarat sa incerc sa vad ce iese
Ideea cu pusul pe sticla am luat-o de pe culinar.ro

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 42 g drojdie
  • 150 g zahar
  • 50 g ulei
  • 2 oua
  • 250 g lapte arome (rom, coaja lamaie)
  • zahar,
  • scortisoara,
  • alune

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac secuiesc:

Drojdia cu o lingura de zahar, 2 linguri de lapte si niste faina se amesteca si se lasa 15 minute la dospit. Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si aromele. Se cerne faina, se adauga maiaua si compozitia cu ou. Se framanta bine si se lasa la crescut.


Se-ntinde cate o foaie de grosime potrivita. Se taie apoi in fasii inguste.


Borcanele si cutia de conserva (ca am avut doar una) se curata bine, se dau apoi cu ulei si se incepe apoi sa se infasoare aluatul pe ele.

Se rastoarna pe suprafata de lucru si se rotesc pana aluatul devine uniform pe sticla. Se mai lasa putin la ''odihnit'' pentru vreo 15 minute dupa care se ung cu lapte si se dau prin zahar, scotisoara si alune macinate


Se aseaza sticlele intr-o tava de cuptor si se introduc la 175 C pana se rumenesc. Se lasa putin la racit si apoi se scot de pe borcane(conserva)





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac secuiesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

cec 1

17.05.2011, 15:29

Multumesc tuturor
LUK incearca si nu vei regreta

kisskmy 1

05.06.2012, 13:28

am vrut sa fac si eu dupa reteta asta dar am intampinat o problema : zici la un moment dat : se bat ouale cu zaharul ". care oua? in lista de ingrediente nu pomenesti de asa ceva. si mi se pare foarte putin cantitatea de lichid raportat la cantitatea de faina. iese o umiditate de nici 40 % ceea ce este foarte putin. clar nu e buna reteta. desi m-ar fi incantat ca nu are multe ingrediente

diaconta 1

05.06.2012, 13:35

kisskmy,poate o fi omis ceva la ingrediente,dar daca vrei sa faci,mie reteta Liei mi se pare foarte OK. http://www.bucataras.ro/retete/kurts-kolacs-cozonac-secuiesc-17051.html

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa