Cozonaci cu nuca si scortisoara

de claudiaO in Prajituri, 9 Dec 2013 | 1425 vizualizari

 

Intrucat era duminica si trebuia sa mesteresc eu ceva prin bucatarie :) m-am apucat sa framant o coca in ideea de a face niste coronite cu nuca si scortisoara...dar a iesit ceva mai bun ...2 cozonaci de toata frumusetea...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 200 gr zahar
  • 350 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr untura
  • 1 lingurita de sare
  • coaja de portocala si lamaie
  • rom si vanilie
  • Pt. Umplutura:
  • nuca vreo 350 gr
  • zahar vreo 150 -200 gr
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurtita scortisoara
  • esenta de rom
  • lapte 70 gr
  • unt 70 gr
  • Rahat colorat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci cu nuca si scortisoara:

Am pus faina intr-un lighean.


Am facut o maia din drojdie, frecata cu 2 linguri de zahar, putin lapte , am facut o gropita in faina si am pus-o la dospit.


Intre timp punem laptele la incalzit si adaugam zaharul sa se topeasca; punem coaja de citrice si amestecam.


Dupa ce a dospit maiaua, se pun sarea, ouale,si incepem sa framantam turnand laptele, esentele de rom si vanilie ,apoi continuam cu grasimea topita (untul si untura) cate putin.


Punem la la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul - la mine a crescut in cca 1 ora.


Ne apucam sa facem crema de nuci : inclazim laptele cu untul; punem zaharul, cacaoa si scortisoara peste nucile prajite si pisate - eu le-am lasat mai maricele - si amestecam cu laptele pana obtinem o crema; punem eseta de rom dupa gust.


Impartim aluatul in 4 si intindem cate o bucata pe masa unsa cu ulei.


Punem crema de nuci si rahat si rulam. Luam cate 2 suluri si le rasucim.


Se pune in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu ou batut amestecat cu o lingura de lapte si se lasa la crescut inca vreo jumate de ora, apoi se mai da odata cu ou si se presara cu zahar tos amestecat cu scortisoara.


Dam la cuptor cca 1 ora - pana se rumeneste frumos deasupra - se poate face si testul cu paiul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci cu nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Andreea Caroline 1

10.12.2013, 08:49

Geanina87 1

10.12.2013, 08:55

claudiaO 1

10.12.2013, 09:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac trandafir