Cozonaci cu stafide si rahat

de Toamna07 in Dulciuri, 14 Apr 2014 | 49579 vizualizari

 

Reteta mea de cozonac cu rahat si stafide este una destul de usoara si reusita .
Aroma de cozonac ce va invalui casa,impreuna cu gustul dulce si aromat,va va rasplati efortul .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 1 cozonac mare :
  • 500 g faina 000
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 g unt ,plus extra pentru uns
  • 200 ml de lapte gras
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie (doua fiole)
  • 4 oua mari , plus 1 pentru uns
  • seminte de mac sau zahar brun pentru decor
  • Pentru umplutura :
  • 200 g rahat + 100 g stafide pe care le rehidratam in esenta de vanilie sau rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci cu stafide si rahat:

Eu am facut doi cozonaci - am dublat cantitatile.

Toate ingredientele sa fi fost pastrate la temperatura camerei !!!  Amestecam bine untul cu zaharul,esenta de vanile si ouale intr-un castron foarte mare. Adaugam faina cernuta,drojdia si un praf de sare,apoi incorporam laptelecaldut.Amestecam cu o lingura de lemn ,apoi cu mainile unse cu putin ulei. Aluatul va fi foarte lipicios. Dam cu el de peretii castronului pana transpira. :)  Nu mai adaugam faina. Lasam aluatul la crescut in castronul mare,acoperit cu folie de plastic,la loc calduros ,cam 2 ore.

Ungem cu unt o forma mare de cozonac . Impartim aluatul in doua si il intidem cu mana pe suprafata de lucru.Umplem fiecare parte ,pe toata suprafata,cu rahat taiat cubulete mici si stafide,apoi rulam astfel incat sa obtinem doua suluri .Le impletim si asezam cozonacul in forma .

Lasam sa mai creasca si in forma. Incingem cuptorul cand vedem ca frumuselul nostru este aproape balonat . :)

Ungem deasupra cu ou batut,presaram mac si dam la cuptor pentru 40 de minute,la 180 de grade.

Pofta buna !

Spor la treaba !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci cu stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

avatarkouzina30 1

18.03.2015, 13:30

cind zicem ,,lapte gras'' la ce lapte ne referim ?? arata foarte frumosi dolofanii

Toamna07 1

19.03.2015, 13:54

Lapte 3,5% grasime !

Ancutsa 1

15.04.2020, 21:55

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac