"Crantanele" cu alune de padure

de Dulceatadetrandafiri in Dulciuri, 28 Iun 2011 | 3018 vizualizari

 

Un fel de shortbread fara ifose, "crantanelele" te prefera casual si nu refuza nici compania unei beri reci. Iar daca le mazgalesti cu ciocolata nu atat de "special voit grosier" :) , isi pot gasi loc si la o masa cu pretentii, langa piscoturi si biscuiti.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de unt moale
  • 2 cani de faina
  • 1 cana si un sfert de alune de padure pisate
  • 1/2 cana de zahar
  • 2 linguri de miere
  • esenta de vanilie
  • optional ciocolata 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Crantanele" cu alune de padure:

Bati zaharul cu untul moale pana devine ca o crema. Adaugi mierea, esenta, faina si amesteci bine. Incorporezi si alunele si omogenizezi. Imparti aluatul in doua si rulezi doua suluri, ajutandu-te de folie de plastic. Sulurile trebuie sa fie cam de 4 cm grosime fiecare. Le pui la frigider pentru 2 ore, apoi scoti aluatul din folie si tai felii putin mai subtiri de 1 cm. Asezi feliile in tava tapetata cu hartie de copt, cu ceva distanta intre ele. Cuptorul il preincalzesti la 160 de grade si bagi tava pe un rand mai degraba sus, aprox. 15 min. pana incep rondelele sa se rumeneasca pe margine. Le lasi sa se raceasca pe un gratar si daca doresti le ornezi cu ciocolata topita la bain-marie. Pofta buna!

Nota: Reteta inspirata din Reader's Digest.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Crantanele" cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca, alune si fistic