Crap in sos de rosii, la cuptor

de Rocsi in Crap / Caras, 30 Noi 2016 | 6184 vizualizari

 

Daca tot suntem in Postul Craciunului si se mananca atat de des peste, incerc sa mai pregatesc diverse retete cu peste, mai ales ca sotul mananca o data, de doua ori prajit, apoi nu mai vrea prajit. Oricum, eu nu sunt adepta prajitului si incerc si pe ai mei sa ii fac sa consume cat mai rar preparate prajite. Chiar daca eu nici nu bag pestele in gura, pentru ei il pregatesc cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de crap proaspat
  • 1 cutie rosii decojite in suc de rosii (400 gr)
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa potrivita
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4 crengute cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 linguri ulei + 2-3 linguri ulei pentru uns pestele
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap in sos de rosii, la cuptor:

Curatam ceapa, o tocam marunt. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile decojite le tocam marunt. Intr-o tigaie, incingem uleiul, inabusim ceapa si morcovul 2-3 minute, apoi punem jumatate de cana cu apa. Lasam sa fiarba pana scade lichidul, la foc potrivit, apoi dam drumul rosiilor tocate cu tot cu sucul de rosii. Punem si foile de dafin, sare si piper dupa gust. Fierbem cam 5 minute sosul, apoi il tragem de pe aragaz. Il lasam sa se racoreasca 5 minute, apoi scoatem foile de dafin.

Bucatile de peste le spalam si le stergem cu niste servetele. Le presaram cu sare, piper si ulei pe toate partile, le masam putin. Incingem o tigaie grill, punem pestele cu pielita in jos. Il rumenim pe ambele parti, apoi il scoatem pe o farfurie.

Intr-un vas de ceramica sau in vase individuale de ceramica, punem sosul apoi asezam bucatile de peste. Printre ele, punem crengutele de cimbru si cateii de usturoi, curatati si taiati pe jumatate. Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 30-35 de minute. Dupa acest timp, il scoatem din cuptor, il lasam sa se racoreaca putin si apoi servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap in sos de rosii, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

01.12.2016, 20:17

Va multumesc pentru aprecieri!

trifadalia 1

13.03.2018, 14:37

Este delicios si sanatos. O reteta care meroita incercata si gustata/

Rocsi 1

13.03.2018, 19:47

Multumesc Trifadalia!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Plachie de novac