Crap la cuptor

de mihaelar63 in Crap / Caras, 3 Dec 2018 | 2227 vizualizari

 

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Sylvia https://www.bucataras.ro/retete/pastrav-la-cuptor-72724.html, careia ii multumesc. Nu stiu ce s-a intamplat in cuptor cu otetul balsamic deasupra, dar rezultatul a fost de exceptie.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg crap [o jumatate ]
  • 100 ml vin alb demidulce
  • 20 rosii cherry foarte mici [ congelate ]
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri otet balsamic
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita rasa ierburi de Provence
  • 1 lingurita rasa Harissa- pasta arabeasca de ardei iute cu usturoi
  • piper negru cu coaja de lamaie -macinate
  • sare de Himalaya
  • busuioc verde pentru decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor:


  1. Pestele spalat se sareaza si se condimenteaza cu ierburi de Provence, piper cu coaja de lamaie.

  2. Se asaza crapul intr-o tava si se toarna deasupra vinul si uleiul.

  3. Puneti deasupra foile de dafin si usturoiul taiat feliute.

  4. Se da pestele la rece pentru marinare de dimineata pana seara sau de seara pana dimineata.

  5. Din cand in cand se intoarce crapul pentru ca sa se patrunda cu toate aromele.

  6. Dupa marinare, se pune tava cu peste la cuptor impreuna cu rosiile si cu otetul balsamic turnat deasupra.

  7. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 200 grade celsius, timp de 20 minute.

  8. Se scoate folia si se mai lasa inca 10 minute la cuptor.

  9. Otetul balsamic se caramelizeaza la coacere si da exact cata aciditate are nevoie carnea de peste.

  10. Serviti crapul la cuptor decorat cu busuioc verde si alaturi de garnitura preferata.


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Rosiile foarte mici din gradina le-am spalat si le-am congelat. Cand am nevoie, le adaug direct in preparat.

2

Otetul balsamic se caramelizeaza la coacere si da exact cata aciditate are nevoie carnea de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

10.12.2018, 01:12

Rodica

mihaelar63 1

10.12.2018, 01:12

Adi

mihaelar63 1

10.12.2018, 01:12

Marius

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

de Rocsi 9

la 11:33

Budinca de orez cu capsuni la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

de laura_n 6

ieri la 17:31

Dulceata de cirese amare

ieri la 15:29

Desert tort 10 ani

pe 16.06 la 21:34

RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor cu mere, lamaie si suc de portocale