Crap prajit cu mamaliga si sos de usturoi cu rosii

de marcela1979 in Crap / Caras, 24 Apr 2016 | 813 vizualizari

 

Foarte bun pentru dezlegarile la peste si nu numai.Din pacate nu am reusit sa fac poze din timpul prepararii.

 

INGREDIENTE

  • crap 2 kg
  • faina de malai
  • faina alba
  • usturoi
  • foi de dafin
  • condiment de peste
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • pentru mamaliga:
  • apa
  • sare
  • malai
  • pt sos de usturoi:http://www.bucataras.ro/retete/mujdei-de-usturoi-cu-rosii-prajite-77288.html
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu mamaliga si sos de usturoi cu rosii:

Pestele se curata de solzi si maruntaie,se spala bine,se taie bucati.Se pregateste marinata: intr-un vas se pune 1 l de apa,2-3 foi de dafin,condimente de peste,usturoi pisat,sare si piper dupa gust.Se pune pestele in marinata si se lasa minim 24 de ore la frigider.Dupa cele 24 de ore se scoate pestele se scurge bine de marinata .Intr-o farfurie se pune faina de malai si faina alba si se amesteca.Intr- o tigaie se pune uleiul sa se incinga.Pestele se da prin faina si se pune in uleiul incins sa se prajeasca bine.Cand este gata se scoate cu o paleta.


Facem mamaliga : Punem apa la fiert,punem sare si presaram malai deasupra.Cand da clocot apa se pune malaiul si se amesteca cu un tel pana se ingroasa.Se lasa sa fiarba bine si cand este bine fiarta se rastoarna pe o farfurie.


Se serveste pestele prajit alaturi de mamaliga si mujdei de usturoi

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu mamaliga si sos de usturoi cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

24.04.2016, 14:02

Gherca Daniela 1

24.04.2016, 15:05

marcela1979 1

25.04.2016, 12:22

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lipie cu legume
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor