Crap prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi

de Krystyan Trendy in Crap / Caras, 18 Dec 2013 | 11470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 peste crap de 1,5 kg
  • ulei pentru prajit
  • 200 g faina
  • sare
  • Pentru mamaliguta:
  • 1,5 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 500 g malai
  • Pentru mujdei :
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ligura ulei
  • sare
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi:

Mod de preparare mamaliguta:

Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand. Mamaliga este gata atunci cand pe pereti ceaunului se formeaza o coaja de mamaliga.  Cand este gata mamaliga se rastoarna cu grija pe un platou care e umezit cu apa rece inainte.

Apoi crapul se curata de solzi si de mate.Se spala cu apa rece apoi se transeaza  bucati mari si se sterge fiecare bucata cu un prosop de hartie.Se adauga sare .

Pe o farfurie intinsa punem 200 g faina .

Punem tigaia cu ulei pe aragaz ,ca sa se incinga uleiul.

Trecem bucatile de peste prin faina ,apoi le pune in tigaie la prajit.

Cand pestele este rumenit ,il scoatem cu o paleta pe un platou acoperit cu un servet de hartie.

Curatam usturoiul,il spalam apoi il zdrobim cu aparatul de usturoi.Adaugam sare,ulei,amestecam putin ,punem si putina apa si mujdeiul este gata.

Servim pestele cald cu mamaliguta si mujdei.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (31)

sebirizescu 1

18.12.2013, 23:14

bun

laura_n 1

22.12.2013, 12:47

yuuum, ieri mi-am facut si eu peste prajit cu mamaliguta ca nu mai puteam de pofta

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 23:43

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor pe pat de legume