Creier cu ou

de mihaelar63 in Porc, 16 Mar 2016 | 1308 vizualizari

 

Creierul de porc, vitel sau miel  cu textura cremoasa si gustul dulce, este mult apreciat de cunoscatori, acei ,, vanatori '' de delicatese.  Este o buna sursa de fier B6 si B12. Din punct de vedere caloric 100 gr creier aduce un aport de 138 cal, indice glicemic 0. Cand este vorba de continutul de colesterol se ingroasa gluma 100 gr contine 2000-2600 mg indiferent de la ce animal provine. Din aceasta cauza preparatele cu creier trebuie ocolite de persoanele cu hipercolesterolemie, dilipidemii si afectiuni hepato-renale. Eu prepar sotului creier cel mult o data pe an, asta atunci cand avem creier proaspat de porc sau vitel sacrificat in gospodarie la tara.
In restaurante creierul se gaseste  pregatit sub forma de creier pane. Mi-am amintit de varianta cu ou, am dorit sa ocolesc prajirea in baie de ulei.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr creier porc
  • 2 foi dafin
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita rasa boabe piper
  • sare
  • 1 lingura unt
  • pudra nucsoara
  • 2 oua
  • patrunjel verde
  • ceapa verde -optional
  • legume/ salata
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier cu ou:


  1. Creierul de porc se curata de membrana [ pelita ] transparenta imbibata eventual in sange, cu grija .

  2. Se pune la inmuiat in apa rece in frigider cateva ore. Din cand in cand se schimba apa.

  3. Se poate trece la etapa urmatoare cand apa ramane limpede.

  4. Se pune creierul la fiert intr-un vas cu apa [ atat cat sa-l acopere bine ] in care s-a adugat otet, sare, foi dafin si boabe de piper .

  5. Fierbeti aproximativ 10 minute pana cand culoarea creierului va trece de la rozaliu spre roz pal albicios .

  6. Scurgeti creierul de lichidul suplimentar si taiati-l felii. Pudrati cu putin praf de nucsoara .

  7. Spalati si taiati marunt patrunjelul verde.

  8. Spargeti pe rand si separat ouale [ pentru a le verifica prospetimea ] .

  9. Bateti ouale spuma.

  10. Sarati si amestecati cu patrunjelul verde tocat .

  11. Incingeti untul intr-o tigaie ne-aderenta .

  12. Prajiti usor feliile de creier pe ambele parti .

  13. Turnati deasupra ouale batute cu verdeata si acoperiti cu un capac pana acestea incep sa se coaguleze [ lasati-le mai moale sau mai tare in functie de preferinta ] .

  14. Eu am ales aceasta cale rapida cu finalizare la tigaie. Pentru un aspect si prezentare mai deosebita se pot pune la gratinare in cuptor in mici forme individuale .

  15. Serviti creierul cu oua insotit de legumele preferate sau de salate de cruditati .

  16. Pofta buna !!!!


 

TIPS-URI

1

Folositi creier proaspat ,preferabil necongelat de la animale[ porc, vitel] tinere .

2

Pregatirea prealabila cu operatiunile de curatare , inmuiere , fierbere , este valabila si daca alegeti sa preparati creier pane .

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier cu ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mirela0911 1

17.03.2016, 14:37

Nu am mâncat niciodată! O fi bun!

mihaelar63 1

17.03.2016, 14:42

Sunt sigura , Adele ca acum stii cum se pregateste creierul

mihaelar63 1

21.11.2017, 00:12

Ups , dupa un an jumate citesc si eu ce comenteaza Cleme . Inconfundabil )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu carne de porc