Creier pané cu cartofi tiganesti

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 27 Ian 2010 | 16324 vizualizari

 

Este o reteta putin mai altfel, probabil sunt persoane reticente atunci cand aud de creier pané daca treceti de aceasta reticenta si gustati cu siguranta ca nu o sa fiti dezamagiti.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru o portie avem nevoie de 2 bucati de creier de porc,
  • 2 cartofi,
  • un ardei mare rosu,
  • o ridichie,
  •  2 catei de usuroi,
  •  o mana de ruccola (  un sortiment de salaat foarte aromata) ,
  •  sare,
  • piper,
  • un ou,
  • o lingura de faina alba,
  • o lingurita de otet balsamic,
  • o jumatate de lingurita de zahar.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pané cu cartofi tiganesti:

    Preparare: pregatim creierul curatandu-l bine de membrana si clatindu-l in mai multe jeturi blande de apa rece.

   Creierul in punem cu o spatula in apa clocotta si il lasam fix 2 minute, este o reteta de preparare care va pemite sa obtinei un pané mai gustos si crocant, putand apoi sa il prajim la o temperatura mai inalta. Dupa ce l-am scos din apa clocotita il lasam la stors si il condimentam cu sare si piper.

    Intre timp coacem un ardei mare rosu si pregatim cartofii tiganesti. Curatam cartofii si ii taiem cubulete mici si le punem in apa cu asre care  clocoteste, lasandu-i pentru 6-8minute sa fiarba; dupa aceea ii lasam la stors intr-o sita si ii condimentam cu sare si piper .

   Curatam ardeiul copt intre timp si il taiem fasii si lasam cu sare, piper, cateva picaturi de ulei de masline si  otet . Cartofii condimentati si storsi ii punem intr-o tigaie cu ulei incins si dupa 2 minute adaugam peste ei 2 catei de usturoi zdrobiti cu presa si ii lasam sa se rumeneasca usor. Creierul condimentat il dam prin faina alba si prin ou batut si apoi iar prin faina alba si il coacem intr-o tigaie cu ulei incins la foc mediu pana se rumeneste frumos pe ambele parti. Separat intr-un bol mic pregatim salata de ruccola ( ruccola este o salata foarte aromata cu un gust deosebit, usor picant, care da o aroma specifica si merge minunat cu o serie de  aperitive, pizza sau acompaniaza cu succes fripturi si salate) peste care turnam cateva picaturi de ulei de masline, sare, piper, putin zahar si o lingurita de otet balsamic.

   Dupa aceea facem un platou cu 2 bucati de creier pané, cartofii tiganesti, o mana de salata de rucola si ardeiul copt facut fasii aranjat in forma de floare.

  Ardeiul rosu copt este o excelenta salata si decor, eu am pus in mijlocul lui o ridichie rosie taiata si facuta floare si 2 fire mici de ciboulette ( un sortiment de ceapa subtire de la care se folosete numai cozile) . Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pané cu cartofi tiganesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Sylvia 1

28.01.2010, 12:17

Rivka unde ai pus reteta de snitel tiganesc ca suna tare bine ?

ionix 1

28.01.2010, 12:17

parintilor mei le place foarte mult creierul pane... foarte frumos asezat pe farfurie... parca te-mbie asa....

Sylvia 1

31.01.2010, 22:47

Multumesc Ionix, esti draguta

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carnati cu fasole rosie la cuptor