Creier pane, cu pesmet

de vasimur in Porc, 20 Noi 2017 | 3926 vizualizari

 

 
Creierul pane este o mâncare delicioasă și ușor de făcut.
 
Din ingredientele de mai jos au rezultat 15 porții.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 pungă de creier de porc, congelat, care a cântărit aproximativ 2 kg.
  • 6 ouă
  • 6 linguri cu vârf, de făină albă
  • 250-300 g de pesmet
  • sare
  • piper
  • boia de ardei, dulce
  • ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane, cu pesmet:

 

Se spală bine creierul în apă rece după care se pune la scurs într-o strecurătoare.

Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze. În compoziție se poate pune sare, piper și boia de ardei dulce, după gust.

Se toarnă ulei într-o cratiță și se încinge bine.

Bucățile de creier se tăvălesc prin compoziția preparată anterior, după care se dau prin pesmetul în care, de asemenea, am pus: sare, boia de ardei și piper, după gust. Se scot pe o coală de hârtie albă. Creierul zdrobit, l-am amestecat cu compoziția de ouă, făină și pesmet, apoi l-am porționat cu lingura, pentru a-l pune la prăjit.

În uleiul încins, se pun bucățile de creier, la prăjit. Se rumenesc pe ambele părți la foc potrivit, ca să nu se ardă. Când sunt gata, se scurg de ulei pe câteva prosoape de hârtie și se pun într-un vas.

Creierul pane se poate servi cu cartofi piure, natur, prăjiți sau cu pilaf de orez și cu murături.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Uleiul să fie bine încins când puneți creierul la prăjit.

2

Este bine ca uleiul să fie suficient, pentru a se scufunda bucățile de creier, în el. Astfel, ele vor fi bine pătrunse.

3

Prăjiți creierul la foc mediu spre mic, ca să nu-l ardeți deoarece devine amar.

4

Rumeniți creierul pentru a deveni ușor crocant și a-i conferi un aspect cât mai plăcut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane, cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creier pane