Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate

de Merisor in Salate, 8 Ian 2018 | 2878 vizualizari

 

Am luat de la mama niște brânză proaspătă de vaci și m-am gândit să prepar această Cremă de brânză cu hering afumat și roșii deshidratate.
Este foarte bună, mai ales printre aperitivele unei mese festive, servită în diverse coșulete din aluat sau pe pâine prăjită.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză proaspătă, de vaci
  • 50 g unt
  • 50 ml smântână lichidă
  • 50 g hering afumat
  • 3-4 buc. roșii deshidratate
  • sare
  • piper alb
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate:

Punem brânza într-un bol, bine scursă de lichid, dacă are.

Tăiem untul în cuburi mici și îl lăsăm la temperatura camerei să se înmoaie.

Scurgem fileul de hering și îl tocăm mărunt.

Scurgem roșiile deshidratate și le tocăm în cuburi mici, dar urmărim să rămână ușor unse, că e tare gustos uleiul în care sunt conservate.

Peste brânza proaspătă de vaci, adăugăm cuburile de unt și le amestecăm.

Punem untul pentru a obține  mai multă cremozitate.

Adăugăm heringul mărunțit și cuburile de roșii deshidratate și introducem mixerul.

Mixăm ingredientele până obținem o cremă omogenă, pe care o diluăm, treptat, cu smântână lichidă.

Punem smântână până ajungem la textura unei creme de brânză ușor tartinabilă.

Potrivim gustul cu sare și piper alb, măcinat și o dăm la rece, în recipiente cu capac.

Este foarte bună servită cu ceapă roșie, se poate chiar adăuga ceapă tocată în ea.

De asemeni se poate adăuga verdeață tocată: mărar, pătrunjel.

Eu am preferat-o simplă și fiecare o asezonează în timpul servirii cu ce poftește.

TIPS-URI

1

Cu o astfel de cremă de brânză cu hering afumat și roșii deshidratate se pot umple forme de minitarte din aluat sărat, rulouri din aluat, etc.

2

Sau se poate servi în cupe de ardei și cupe de ceapă roșie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de peste afumat cu cartofi