Crema de iaurt cu capsuni

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 5 Mai 2011 | 3750 vizualizari

 

Reteta am gasit-o in revista "Click!Pofta buna" si mi-a placut mult ideea folosirii iaurtului, fiind mai acrisor si racoritor decat frisca singura.
Am modificat totusi cantitatea de miere de albine de la 2 linguri( in revista) la 5 linguri, deoarece piureul nu mi s-a parut suficient de consistent.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame capsuni  
  • 150 grame iaurt simplu  
  • 5 linguri miere de albine  
  • 50 grame zahar  
  • 100 ml frisca lichida  
  • frunze de menta verde pentru decor
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de iaurt cu capsuni:

Se taie capsunile felii, pastrand cateva intregi pentru decor. Se presara cu zahar si se zdrobesc sau se mixeaza. Se imparte piureul in doua.

Se bate frisca si se amesteca cu iaurtul;se adauga jumatate din piureul de capsuni si se incorporeaza bine. La cealalta jumatate de piureu se adauga mierea si se amesteca bine.

In cupele de servit se aseaza un strat de iaurt cu frisca si capsuni, un start de piureu de capsuni cu miere si se incheie cu un strat de iaurt cu frisca. Se decoreaza cu felii de capsuni si frunze de menta. Se lasa la frigider o ora inainte de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de iaurt cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert salam de biscuiti