Tort Kinder Pinguin

de nadina73 in Dulciuri, 8 Noi 2010 | 11711 vizualizari

 

O minunatie de tort si data tot a fost ziua mea am zis sa-mi fac cadou singura un tort reteta este preluata de aici cu putine modificari http://amalia-mylife.blogspot.com/2009/04/prajitura-kinder-pinguin.html

 

INGREDIENTE

blat:

  • 10 oua
  • 200 zahar
  • 2 prafuri de copt
  • 2 vanilii sau esenta de vanilie
  • 5 linguri de miere
  • 5 linguri de gris
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de cacao neagra
  • putina sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei

Crema frisca:

  • 1 kg frisca
  • 3 plicuri intaritor frisca
  • 3 linguri miere de albine
  • 4 linguri de lapte
  • 1 fiola esneta de vanilie

Glazura 1 (se pune pe crema):

  • 300 ciocolata neagra
  • 100 frisca lichida

Glazura ciocolata (pt finisat)

  • 300 ciocolata cu lapte
  • 120 ml frisca lichida

Decor tort:

  • 1 kg frisca
  • 5 linguri de zahar
  • bombonele pt decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kinder Pinguin:

Se pregatesc blaturile:


Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine .


Galbenusurile se amesteca cu zaharul,laptele,mierea,cacao,faina ,grisul,sarea si la final se amesteca cu albusurile batute spuma cu vanilia.


Se coc doua blaturi ,eu asa am procedat si este grozav de bine,se imparte compozitia la ochii


Se coace cu hartie de copt sau folie de alumniu la 170 grade 13-14 minute


Nu se i-a folia sau hartia de copt jos de pe ea .


Crema de frisca:


Se bate bine frisca 1 kg cu mierea,laptele si intaritorul va rezulta o crema foarte densa.


Glazura 1:


se rupe bucatele ciocolata si se topeste cu frisca lichida,se lasa la racit putin


Se ia un blat de tort racit se pune jumatate din crema de frisca apoi glazura de ciocolata racita1 , se da tava la rece 30 minute sa se intareasca putin glazura ,dupa care se pune cealalta jumatate de crema de frisca si din nou blat (al doilea)


Se pune blatul al doile ,se apasa usor dupa care se dezlipeste usor hartia de copt de pe blat.


Se imbraca cu glazura 2:


Se topeste ciocolata cu frisca pe soba se lasa la racit dupa care se imbraca tortul.


Pt decor se bate bine frisca cu zaharul si se orneaza dupa bunul plac al fiecaruia pe tort .


Se da tortu la rece .


PS:Copii au fost super incanati,dar au papat si barbatiiii deci..................a fost de succes nu gluma

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kinder Pinguin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

gabyta 1

23.09.2011, 11:54

Suoerb tortul tau Nadina,as vrea sa il fac si eu ptr ziua fetei mele ,, ce ma sfatuiesti ; sa il fac de pe o zi pe alta? se tine? si ce dimensiuni de tava a iesit al tau? ca si eu aam nevoie de unul mare.
Multumesc anticipat.

nadina73 1

23.09.2011, 23:23

Gabyta iubita tava este de 28/40 .Cat despre preparare ?Da ,se face de pe o zi pe alta,va sta foarte bine legat ,este un tort minunat,putin migalos,,,,,,,,,,,,,dar merita ,e super super bun,ai sa fi incatata de gust.Bafta multa.

babi5 1

17.12.2014, 19:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura a la Daneza