Crema de kiwi la pahar

de gaby_duceag in Dulciuri, 20 Apr 2011 | 4342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Un desert racoros, bun si rapid
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • 3 kiwi
  • zahar vanilat
  • 100 gr ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de kiwi la pahar:

Amestecam intr-un vas ouale cu zaharul si faina .

Adaugam treptat laptele rece.

Topim ciocolata pe baie de abur.

Punem vasul pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa si se desprinde de peretii vasului.

Lasam la racit.

Pasam kiwi usor cu o furculita.

Mixam spuma frisca.



In crema de oua , rece, incorporam usor kiwi si zaharul vanilat, ciocolata topita, rece apoi usor, usor frisca.

Turnam in cupe si dam la rece.

Servim cu sau fara frisca.





ps. daca doriti o crema legata, pentru a umple un tort spre exemplu, adaugati in crema un plic gelatina hidratata in doua linguri de apa, apoi diluata pe baie de abur in 50 ml apa.

Montati un inel de tort de jur imprejurul blatului, turnati crema si dati pentru cel putin 3 ore la rece, apoi scoateti inelul si ornati.



Pentru crema cu gelatina, kiwi-ul trebuie sa dea doua clocote inainte, in doua linguri de apa sau de vin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de kiwi la pahar" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

MotanLaOale 1

26.04.2011, 13:57

adry88 1

31.05.2011, 16:26

Angelina_Elena 1

26.05.2012, 16:49

imi place muult,kiwi e printre fructele mele preferate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu branza