Snickers cu ciocolata alba

de Moni_alex in Dulciuri, 2 Iun 2015 | 2848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • un praf de copt
  • Pentru strat de ciocolata - 200 g ciocolata alba
  • Pentru crema
  • 10 linguri de zahar
  • 250 g unt sau margarina
  • 6 galbenusuri
  • 200 g nuci prajite
  • Glazura
  • 150 g ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • nuca taiata bucatele
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snickers cu ciocolata alba:

Pentru blat se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 200 g nuca macinata, 3 linguri faina amestecate cu un praf de copt.

Nuca si faina se adauga putin cate putin si se amesteca usor pe verticala  pana se incorporeaza bine in compozitie.

Se pune compozitia intr-o tava cu dimensiunile 20/30 cm tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit timp de 30 minute la foc moderat.

Intre timp se rade ciocolata laba pe razatoarea mare.

Dupa ce s-a copt blatul, se scoate din tava, se rastoarna si se scoate hartia de copt.

Se aseaza pe un platou si se presara pe blatul fierbinte cicolata alba rasa.

Cele 200 g nuca se prajesc la cuptor  5-6 minute.

Pentru crema se caramelizeaza 5 linguri de zahar, se adauga 250 de unt putin cate putin.

Separat se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar pana devin ca o spuma.

Peste zaharul caramelizat se adauga galbenurile frecate cu zahar si cele 200 g nuci prajite si taiate bucati 

Se fierbe pana se ingroasa.

Se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca, apoi se intinde peste blat.

Se lasa prajitura la frigider pentru 2 ore.

Dupa ce s-a racit, se taie fasiute cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fierbinte si apoi bucatele mici.

Pentru glazura de ciocolata, se topesc pe bain-marie cele 150 g ciocolata alba cu 2 linguri de ulei.

Se toarna cate o lingurita peste fiecare bucatica de prajitura apoi se decoreaza cu bucatele de nuca taiata si se degusta de familie.

POFTA BUNA!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

ciocolata alba pentru glazura trebuie lasata putin cat sa se topeasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snickers cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fondant cu Nutella și ciocolată albă