Crema de limoncello

de ianculubita in Bauturi, 17 Aug 2013 | 5621 vizualizari

 

Am uitat sa va dau aceasta reteta incredibil de buna dar nici acum nu e tarziu;
Reteta o am de la fata mea din Italia iar voi daca vreti sa va impresionati musafirii la o sarbatoare,serviti cu acest lichior.
Mentionez ca este o bautura pentru doamne!!

 

INGREDIENTE

  • 3 lamai
  • 500 ml alcool
  • 1 l lapte
  • 800 g zahar
  • 1 baton de vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de limoncello:

Lamaile spalate, sterse, curatate de coaja (cu cutitul) doar partea galbena, le punem intr-un borcan impreuna cu alcoolul, punem capacul la borcan, infasuram borcanul cu o carpa mare (sa nu patrunda lumina) si-l lasam 3-4zile; dupa acest timp, punem laptele la fiert cu zahar, pastaia de vanilie taiata pe lung si oprim focul cand incepe laptele sa se umfle; dupa ce s-a racit foarte bine,amestecam cu alcoolul strecurat dupa care punem lichiorul in sticle si le depozitam in bar


Inainte de servire se tine sticla la frigider,se agita sticla apoi se toarna in pahare.

 

TIPS-URI

1

este foarte important sa se respecte aceste sfaturi,altfel laptele se va taia

2

e bine ca laptele sa fie fiert cu o zi inainte si tinut la frigider,asa va fi foarte rece

3

cand amestecam laptele cu alcoolul,amestecam cu telul in timp ce turnam lapte cate putin in fir;va rezulta intradevar o crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de limoncello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:37

Renataedina 1

13.03.2014, 15:33

ianculubita 1

14.03.2014, 10:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Suc de rodie